Niğde Belediyesi 93 sanayi esnafını dükkan sahibi yaptı

Ata Sanayindeki Sosyal Tesiste düzenlenen anahtar teslim programına Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Alim Yeşil, Niğde Esnaf ve Sanatkârları Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Fahri Eker, Niğde Demirciler ve Oto Tamirciler Odası Başkanı Köksal Kılıç, Belediye Başkan Yardımcıları ve sanayici esnafı katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşma yapan Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Alim Yeşil, Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet kooperatif başkanı Fahri Eker ve Niğde demirciler ve Oto tamirciler Odası Başkanı Köksal Kılıç, anahtarlarını teslim alan sanayi esnafına hayırlı olması temennisinde bulundular.

33 YILLIK HAYALİ BİZ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

1989 yılında başlayan bir hayal olduğunu ve 2021 yılından bu hayalin bizlere nasip oldu diyen Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, ‘‘Bu konu 1989 yılında başlamış bir hayal diyelim. O zaman ki mevcut Belediye Başkanımız Ahmet Oğuz 1989 yılında resmi yazıyı göndermiş, biz 2021 de işin içinden çıktık. Güzel bir vesileyle bir aradayız. Daha öncesinde noter huzurunda kurayı çekmiştik. Bugünde anahtarları teslim etmek nasip oldu. Şunu belirtmek isterim ki gerçekten sanayici esnafımız adına çok güzel bir işe imza attık. Gönül isterdi ki bütün esnaflarımıza, sadece eski sanayi bünyesinde bulunan esnaflarımız değil de, Ata Sanayide olan ya da şehrin herhangi bir noktasında bulunan sanayi esnafımıza iş yeri verelim. Şuan ki imkanlar ile 93 tane kiracıyı dükkan sahibi yapabildik. Çalışmalarımız tabi ki devam edecek. Proje kapsamında kriterler belirlemiştik, bu kriterlere uyan esnaflarımızı dükkan sahibi yaptık.’’ Dedi.

ARSA SATN DEĞİL ARSA ALAN BİR BELEDİYE OLDUK

Çalışmaların kaldığı yerden devam ettiğini, artık arsa satan değil arsa alan bir belediye haline geldiğini ifade eden Başkan Özdemir, ‘‘ Çalışmalarımıza gene kaldığımız yerden devam ediyoruz. Belediyemizin atölye binasının orada yaklaşık 140 dönüm kadar bir arazi var. Bu arazi Milli Emlak’a ait. Bu arsayı inşallah Milli Emlak’a parasını vererek Niğde Belediyesi olarak satın alıyoruz. Niğde Belediyesi artık arsa satan bir belediye değil, arsa alan bir belediye olacak. Ben şunu da iddia ediyorum görev süremizin sonunda yani 2024 yılında, göreve geldiğimiz 2019 yılına nazaran çok daha fazla arsamız olacak. Arsa varlığını ve gayrimenkul varlığını büyüten ve arttıran bir belediye olacağız belediye sizlerin, hepimizin belediyesi. Belediye, Niğdelilerin belediyesi. Biz çok huzurluyuz. Gerçekten şunun farkındayız, bu sanayi dükkanlarını ederinin çok daha altında sizlere sunduk. Allah'a şükürler olsun vicdanımız ve içimiz çok rahat. Çünkü hak edene gitti. Bu sanayi dükkanlarını sadece sanayi esnafına verdik. Emekçiye, Çalışana, Alın teri dökenlere bu 93 tane dükkanı vermiş olduk. Bundan dolayı vicdanımız çok rahat.’’ Diye konuştu.

Konuşmaların ardından sanayici esnafının sorunları dinledikten sonra dükkan sahiplerine anahtarlar teslim edildi. Anahtar teslim töreninin ardından program sona erdi.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku