NGC'NİN 33'ÜNCÜ YILINA ÖZEL PANEL

Panelin açılış konuşmasını yapan Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alpaslan Düzgün, Niğde Gazeteciler Cemiyetinin 33’üncü kuruluş yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirterek, 7 Mart 1989 tarihinde kurulan Niğde Gazeteciler Cemiyeti’nin 33 yıllık geçmişiyle Niğde’nin en saygın ve köklü meslek kuruluşu olduğunu söyledi.

NGC Başkanı Düzgün, Niğde Basını olarak sorumluluklarının farkında olduklarını belirterek, “33 yılı geride bırakırken, basının bir denetim mekanizması olgusu yanında kamu görevi üstlendiğimizi de hiçbir zaman unutmadık. Niğde’mize hizmet eden her kurumu, her bireyi baş tacı ederiz. Niğde’miz için olumsuz davranan herkese karşı da, hukuk ve basın özgürlüğü çerçevesinde görevimizi layıkıyla yaparız. Bu güne kadar hiçbir zaman sorumluluk almaktan kaçmadık. Bundan sonrada ilimiz için yılmadan yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Düzgün, konuşmasının son bölümünde Niğde Gazeteciler Cemiyeti’nin Niğde’nin en büyük basın meslek kuruluşu olduğunu belirterek, Niğde Basınına birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

PANEL BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Açılış konuşmasının ardından panel programına geçildi. Büyük ilgi gören Dijitalleşen Dünyada Medya ve Sanayide Alternatif Sektörler konulu panelin başkanlığını Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ziya Avşar yaparken, konuşmacı olarak Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Doç. Dr. M. Mücahit Küçükyılmaz, TR Motor Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Osman Dur ve Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak katıldılar.

Panelde konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Doç. Dr. Mücahit Küçükyılmaz, dijitalleşen dünyada medyanın rolü konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

DR. DUR: ÜNİVERSİTELERİMİZ ÖNE ÇIKMALI

Panele konuşmacı olarak katılın TR Motor Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Osman Dur, “Sanayide Alternatif Sektörler ve Savunma Sanayisi” konusunu anlattı. Dr. Dur, mühendislik alt yapısı kurgulamadan, üniversiteler öne çıkmadan Türk sanayisinin kalıcı ve rekabet edebilir bir noktaya gelmesinin mümkün olmadığını ifade etti.

Bununla ilgili çok mücadele ettiğini ve çalıştığını belirten Dur, “Çünkü Türkiye’de üniversiteler atıl durumda. Anadolu’nun her tarafına gidiyorum. Bir işe başladığımda ilk yaptığım şey hemen mühendisleri getirmek. TÜRKSAT’a başladım, ilk işim Amerika’dan 150’ye yakın doktoralı arkadaş getirdim. Çünkü ülkesine hizmet etmek isteyen öyle insanlar var ki, yıl 2002” şeklinde konuştu.

Doktora yaptığı ABD’de işsizliğin, ekonominin en kötü olduğu yerlere, ulusal araştırma merkezi kurduğunu belirten TR Motor Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Osman Dur; “Türkiye bu kadar üniversite kurdu, üniversite kurulmasının doğru olduğuna inanıyorum. Akademik kadronun azlığı ayrı bir iş ama bunun etkin hale getirilmesi için kesinlikle bölgesel araştırma merkezlerine ihtiyaç var. Türkiye’nin her üniversiteye araştırma merkezi kurma şansı yok” dedi.

ALBAYRAK: MEDYADA MUTLAKA ETİK DEĞERLER BELİRLENMELİ

Panelde konuşan Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak ise internetin keşfinden sonra yerel ve genel medya ayrımının kalmadığını belirterek, dijital ortamda yerel medyanın içeriklerinin de ulusal, hatta uluslararası yerlerde paylaşabildiğini söyledi.

Habere verilecek başlığın bir duruş ortaya koyduğunu belirten Albayrak, “Habere verilecek başlık bir duruş ortaya koyuyor. Dolayısıyla medyada mutlaka etik değerler belirlenmesi gerekiyor. Mesleğe yeni başlamak siz genç kardeşlerimiz için büyük bir avantaj. Çünkü öncekilerin hatalarını iyi analiz ederek, o hataların neye mal olduğunu görerek çok daha başarılı bir gazetecilik yapabilirsiniz.

Mecra ne olursa olsun, sonuçta habercilik dediğimiz şey, toplumu bilgilendirme meselesi, sosyal medyaya rağmen. Dolayısıyla bu kalıcı mesleği, sizlerin bizden daha tutarlı ve güvenilir hale getirmenizi ümit ediyorum” şeklinde konuştu.

PANELE YOĞUN KATILIM OLDU

Niğde Gazeteciler Cemiyeti ev sahipliğinde Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kongre ve kültür merkezinde gerçekleştirilen panele Niğde Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Doç. Dr. M. Mücahit Bilgi, Niğde Milletvekili Selim Gültekin, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, TR Motor Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Osman Dur, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, Niğde İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, Ak Parti Niğde İl Başkanı Ömer Kılıç, Niğde OSB Başkanı Mustafa Altunbaş, NESOB Başkanı Alim Yeşil, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gazeteciler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Panel katılımcılara plaket takdimi yapılması ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin adından sona erdi.

KÜÇÜKYILMAZ KİTAP İMZALADI

Panelin ardından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Doç. Dr. M. Mücahit Küçükyılmaz’ın “Yavuz Adaletin Kılıcı” kitabı için imza etkinliği yapıldı. Düzenlenen kitap imza etkinliğine öğrenciler ve katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Yaz Kur'an Kurslarında Detaylar Belli Oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütülen 2024 Yılı Yaz Kur'an kurslarına ilişkin uygulama...

Haberi Oku