Narlıgöl İçin Sonunda Bir Adım Atıldı!

Birçok eşsiz doğal güzelliğe sahip olan Niğde’nin tanınırlığını artırmak ve Niğde’yi bir turizm şehri haline getirmek için çeşitli projelerin hazırlandığı belirten Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Nar köyü yakınlarında bulunan Narlıgöl krater gölünün çevre düzenlemesi ve buraya yapılacak olan günü birlik tesis için projenin Nevşehir Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna sunulduğunu söyledi.

İsmini ilimize bağlı Nar Köyden alan Narlıgöl’ün Niğde’nin tanınırlığı açısından çok önemli olduğunun altını çizen Vali Yılmaz Şimşek ayrıca Narlıgöl’ün kalsiyum, sodyum ve bikarbonat açısından çok zengin olduğu için çeşitli hastalıklara iyi geldiğini bu nedenle de termal turizm açısından büyük bir potansiyel olduğunu belirtti.

Narlıgöl termal suyunun, yerli ve yabancı turistler tarafından keşfedilmeyi beklediğini sözlerine ekleyen Vali Şimşek; “Dört mevsim farklı doğal güzelliği ile ziyaretçilerini büyüleyen krater gölü Narlıgöl’de İl Özel İdaremiz tarafından parselasyon işlemleri de tamamlanmış durumdadır” dedi.

Narlıgöl’ün çok kısa bir sürede bölgenin parlayan yıldızı haline geleceğini belirten Vali Şimşek, yatırımcılar için de bir cazibe merkezi haline geleceğini belirterek; “Parselasyon planları, mülkiyeti hazineye ait olan parsellerin tahsis işlemeleri ve kurul tarafından istenilen bütün kurum görüş yazıları tamamlanmıştır.

Projenin kurul tarafından onayı için imar planında Aksaray sınırlarında kalan kısımların parselasyon planlarının onaylanması beklenilmektedir. Bunun yanında imar planında İlimiz sınırları içerisinde kalan bölümlerde yapılmış olan parselasyon planları ile imar planında Turizm Tesis Alanı olarak planlanmış parseller imar parseli olarak oluşmuş ve yatırım yapmak isteyen yatırımcılar için hazır durumdadır” dedi.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku