Nar'da bahar şenliği coşkusu

Nar bahar şenliğine İstanbul-Niğde dernekler federasyonu genel başkanı Avukat Tuğrul Urhan, Niğde dernekler Federasyonu başkanı Vedat Göktaş, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş ve dernek temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

"SİZLERİN GAYRETİ İLE 39 DERNEĞE ULAŞTIK"

İstanbul -Niğde dernekleri federasyonu genel başkanı Avukat Tuğrul Urhan'ın yaptığı konuşmada; "Siyasi parti temsilcileri, başkanlarım, basınımız ve kıymetli misafirler hepiniz hoş geldiniz. Koronavirüs nedeniyle yaklaşık iki yıl aradan sonra yeniden bir aradayız. Nar vadisi Bahar şenliğine emeği geçenlere teşekkür ederiz. Bizim burada bulunma amacımız İstanbul'da yaşayan federasyonun iş adamları ve bürokrasi grubunun topladığı yardımlarla sosyal sorumluluk projelerini Niğde'de daha çok hayata geçirmek. (NİĞDEF) Niğde derneklerinin bir araya getirerek oluşturmuş oldukları birlik ve beraberlik hareketidir. Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. Bizler, Niğde’mizin adını duyurmak tanıtmak için birçok proje yapıyoruz. İlimiz için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bundan sonra da Niğde’mize ve İstanbul’daki hemşerilerimize yararlı olacak tüm projelere açığız. Bu kapsamda gece gündüz demeden çalışacağız. Nar vadisi şenliklerinde ise Niğde'de hemşerilerimizi tek çatı altında toplayıp en iyi şekilde Türkiye'nin her yerinde sizleri temsil etmek için varız. İstanbul'da 9 dernek olarak başlattığımız oluşum şu anda 39 derneğe ulaştı. Allah birlik beraberliğimizi bozmasın" dedi.

"DERNEKLERİMİZİN YANINDAYIZ"

Niğde dernekler federasyonu il başkanı Vedat Göktaş ise İlimizin daha iyi büyümesi için birlik beraberliğimize ihtiyacı var Dolayısıyla dernek sayımızı artırmak istiyoruz. Güçlü olursak topluma faydalı oluruz. Ulaşamadığımız yer bizim değil. Niğde aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne bağlı Sevgi evlerinde bulunan çocuklarımızın ihtiyacına Niğde valimiz Mustafa Koç, Aile ve sosyal il müdürü Selman Durmaz, İstanbul-Niğde dernekler federasyonu genel başkanımız Avukat Tuğrul Uhran ve bizlere destek veren birçok iş adamı ve hayırseverler ile birlikte masa baza ve sandalye gibi yardım sağladık. Allah herkesten razı olsun. Ayrıca Niğde'de Sungurbey iş merkezinde Niğde dernekler federasyonu il temsilciliğini açtık bütün dost ve sevenlerimizi bekliyoruz ifadelerinde bulundu.

AĞALIK SEÇİMİ 10 BİN TL İLE BAŞLADI

Sonrasında dernek yararına açık artırma ile Ağalık adaylığı kıran kırana çekişmeli geçti. Ağalık seçimini İstanbul Nar Derneği başkanı Azmi Göktaş, 10 Bin TL ile başlattı. Yılmaz Büyüksaraç, Adem Büyüksaraç, Yusuf Aydoğan, açık artırmaya katıldı. İsmail Göktaş her açık artırmaya karşılık verdi ve 21 Bin TL’ye aldığı ağalığı ve ağabeyi Himmet Göktaş'a hediye etti.

Nar obası ağasına ağa kıyafetlerini Ak parti il yönetim kurulu Zekeriye Kılıç giydirdi ve ağalığı belirten yetki belgesini yapılan törenle teslim etti.

2022 ağalık seçilen Himmet Göktaş yaptığı konuşmada, Şenlikler sayesinde köy halkının birlik ve bütünlüğünün pekiştirildiğini, beni köy halkı bilir alacağım kararlar ve vaatler yerine gelir. Nar vadisi ve Nar şenliklerin yapılması belki de 15- 20 yıldır bir birimizi göremediğimiz hemşerilerimizi bu vesileyle kavuşarak ve hasret gidermemize sebep oluyor. Şenliklerin gelecek yıllarda da oba sayısı artarak devam edecek şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı Vali Cahit Çelik, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

Haberi Oku