Milletvekili Gültekin Cumhurbaşkanına  iletmişti  

Milletvekili Gültekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaşadığı sıkıntıları gidermek için sulama, elektrik ve kredi konusunda önemli desteklerin müjdesini verdiğini söyledi.
Niğdeli çiftçilerin  2021 yılında 300 milyon TL ödeme yapıldığını hatırlatan  Milletvekili Gültekin: “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hayata geçirdiğimiz barajlar, göletler ve sulama sistemleri ile ülkemizin tarımını su ile bereketlendirerek, en üst seviyelere çıkardık. Çıkarmaya da devam ediyoruz. Barajlarımız ve göletlerimiz ve tarımsal sulama tesislerimizin yapımını hızla bitirerek, milli ekonomiye kazandıracağız. Böylece 830 bin hektar alanının daha modern sistemlerle sulanmasını temin ederek üreticilerimize yıllık yaklaşık 41 milyar lira gelir artışı sağlamış olacağız. Küresel enerji fiyatlarındaki dalgalanmalar sebebiyle elektrik maliyetlerinde yaşanan artışların çiftçilerimizi, kooperatiflerimizi ve sulama birliklerimizi zorladığını biliyoruz. Yaşanan sıkıntıyı en aza indirebilmek için çiftçilerimizin kullandıkları enerjinin daha da uygun maliyetle kullanabilmeleri için güneşten elektrik enerjisi üreten tesislere verdiğimiz desteği çiftçilerimize yönelik olarak daha da artıracağız. Ayrıca, tüketicilerin kendi elektrik ihtiyaçlarını karşılayacak tesisleri kurabilmelerini kolaylaştırmak için belediyeler, sanayi tesisleri ve tarımsal sulama abonelerinin sözleşme güçlerini iki katına kadar lisanssız üretim tesisi kurabilmelerine imkân sağlayacağız. Amacımız, her alanda enerji maliyetlerini düşürecek çalışmaların önünü açmaktır. Yine çiftçilerimizin kullandıkları hazine faiz destekli kredilerin üst limitini yükseltiyoruz, böylece çiftçilerimizin finansmana erişimini de kolaylaştırmış olacağız. Tarım ve suyun ne kadar önemli olduğunun altını çizen Milletvekili Gültekin: “Niğde’mizde son 19 yılda Devlet Su İşleri tarafından 959 milyon TL yatırım yaptık. 2003 yılından bugüne kadar Niğde’mize 2 adet İçme suyu Tesisi, 13 adet Baraj, 5 adet Gölet, 1 adet Yeraltı Depolaması, 17 adet Sulama Tesisi, 34 adet Taşkın Koruma, 5 adet Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri olmak üzere toplam 77 adet tesis kazandırdık.  Böylece toplam 54.320 dekar mümbit tarım arazisini modern sulamayla buluşturarak, yıllık 110 Milyon TL tutarında ülke ekonomimize katkı sağlanmıştır. Yine tarımsal desteklemeler kapsamında Niğdeli çiftçilerimize 2021 yılında 300 milyon TL ödeme yaptık.” dedi.
Gültekin: “sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Büyük ve Güçlü Türkiye hedeflerimize hız kesmeden devam edeceğiz, sulama, enerji ve kredi konusunda atılan adımların çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum”

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vekil Uzkurt: Bu Millet Netenyahu'nun Kime...
Ak Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt Türkiye Büyük Millet Meclisinde Ak Parti grubu adına,...

Haberi Oku