Milletvekili Gültekin,  Cumhurbaşkanı ile görüştü

NİĞDE YATIRIM KONUSUNDA ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR

Niğde’mizin kaderini değiştiren, her anlamda her yolun artık Niğde’ye çıkmasına, şehrin; ekonomisine, ticaretine, sanayisine, tarımına, turizmine ve sosyal yaşamına büyük katkı sağlayacak olanNiğde-Ankara otoyolu için Cumhurbaşkanına teşekkür eden Milletvekili Gültekin: “Niğde’miz; pandemiye rağmen bu dönemde altın çağını yaşıyor. Şehrin her noktasında devam eden yatırımlarla, şehrimizi adeta şantiye alanına çevirdik” dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNDUK

2002-2020 tarihlerini kapsayan 18 yılda Niğde’mize yapılan 20,8 milyar TL,2020-2021 yıllarını kapsayan 2 yılda ise fazla sayıda yatırım yapıldığını belirten Milletvekili Gültekin; “ Sayın Cumhurbaşkanımızla 6 Şubat 2020 tarihinde yaptığımız toplantıda iletmiş olduğum taleplerimizinbir kısmı tamamlandı bir kısmının da yapımı hızla devam ediyor. 4 Adet Devlet Demir Yolu Üst Geçidini, 2500 Kişilik Kapalı Spor Salonunu, 7500 Kişilik 5 Şubat Stadyumunu, Ketençimen Kayak Merkezini, Yeni Okulları, Akkaya İleri Biyolojik Arıtma Tesisini, Kayaardı Millet Bahçesini, Ek 400 Yataklı Yeni Hastanemizi, 60Ünitlik Ağız ve Diş Sağlığı Hastanemizi, Yeni Kurduğumuz Niğde Merkez 2. Organize Sanayi Bölgesini, Vilayetler Evini, Vakıf İş Hanını, Hükümet Konağı ve Konferans Merkezi ile daha birçok yatırımı şehrimize kazandırarak milletimizin hizmetine sunma noktasında bizlere büyük destek veren Sayın Cumhurbaşkanımıza tümNiğde’lihemşehrilerimiz adına teşekkürlerimizi ilettim” diyerek sözlerine devam eden Milletvekili Gültekin, En büyük teşekkürü de Niğde’mizin vizyon projesi için ettiğini ifade etti.“Şehrimizin 50 yıllık hayali olan, tüm seçimlerde seçim kitapçıklarının ilk sayfasında yapılacağı vaat edilen, ‘’Niğde Kalesi ve Çevresi Yenileme ve Koruma Projemizde Sayın Cumhurbaşkanımızın yakın ilgisi ve destekleri ile ilk kazmayı vurduk. İnşallah şehrimizin turizmine, ekonomisine, ticaretine, sosyal yaşantısına büyük katkı sunacak bu projeyi de ilimize kazandıracağız” dedi.

NİĞDE, ANADOLU’NUN PARLAYAN YILDIZI

Ankara-Niğde otoyolunun açılması ile Niğde’nin sanayide de önemli yatırımlar almaya başladığının altını çizen Milletvekili Gültekin; “Bizim her zaman söylediğimiz bir söz var. “Artık Her yol Niğde’ye Çıkıyor.” Niğde’miz artık yatırımcıların cazibe noktasına geldi. İnşallah önümüzdeki yıllarda ticaret hacmi daha da büyümüş, ihracat hacmi artmış ve işsizliği bitirmiş bir Niğde’ye hep birlikte kavuşacağız” dedi.

Sanayi yatırımlarında yoğun talep olduğunu belirten Milletvekili Gültekin;” Mevcut Niğde Organize Sanayi Bölgemizeson 1 yılda 14 milyar TL yatırım bedeli ile 32 firma yatırım yapma kararı almış durumda. İnşallah kısa sürede fabrika inşaatları tamamlanıp, üretime başlayacaklar. Böylece şehrimizde, bu yeni fabrikalar ile 5.000 kişiye ek istihdam sağlayacağız. Yine; Bor ilçemizde ki organize sanayi bölgemizde, 82’si inşaat , 41’i proje aşamasında olan fabrikalarımız ile, 4.000 kişiye ek istihdam sağlayarak üretime ve istihdama önemli katkı sağlayacağız. Ayrıca bilindiği üzere yeni kurduğumuz ‘tarıma dayalı besi organize sanayi bölgemiz var. Buradaki 128 işletmemiz ile de ülkemizdeki kırmızı et üretimine önemli bir destek verecek, Niğde’mizin bu alanda da isminin duyulmasını sağlayacağız” dedi.

YENİ TALEPLER KIRMIZI DOSYADA

“Şubat 2020 de kırmızı dosyamızda sunduğumuz taleplerimizin bir bir karşılanması AK Parti iktidarımızın gücünün ve milletimize olan hizmet aşkımızın kanıtıdır. Şimdi yine kırmızı dosyamız ile yeni taleplerimizi ilettik” diyen Milletvekili Gültekin; “Her gün gelişmeye ve büyümeye devam eden şehrimiz için yeni taleplerimizi Sayın Cumhurbaşkanımıza sundum. İlk olarak; yoğun talebin olduğu sanayicilerin gözdesi, 6. Bölge teşviklerinin uygulandığı ve yeni otoyolumuzun hemen kenarına kurduğumuz Niğde Merkez 2. Organize bölgemizin alt yapısının bir an evvel tamamlanarak, sanayicilerimizin yatırımlarını yapabilmesi için fizibilite raporuna istinaden 266 Milyon TL ödenek talebimizi ilettik. İkinci olarak Tarım şehri olan Niğde’miz de 11 dekar alanın sulanmasına hizmet edecek olan Niğde Merkez Tepeköy Barajı, Ulukışla Göleti, Çiftlik Sultanpınarı Barajı, Niğde Merkez Elmalı Göleti ve Ulukışla Emirler Barajının yatırım programına alınarak bir an evvel ihale ve inşaat sürecinin başlaması konusunu da Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettik. Ayrıca IPARD yani Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Programına Niğde’mizin de dahil edilmesi ile yatırımcılarımıza yapılacak olan destek oranın artacağını hem kırsal hem de turizm yatırımlarında ciddi artış olacağını Sayın Cumhurbaşkanımıza ilettik. Ayrıca başarılı şekilde köylerimize hizmet eden Niğde Özel İdaremize alt yapı çalışmalarında kullanılmak üzere ek ödenek talebinde bulunduk. Yine proje çalışması tamamlanan, modern ve yüksek yük kapasitesine sahip Andaval Demiryolu (tren) Yükleme Merkezimizi, bir an evvel ihale ederek inşaat çalışmalarına başlanılması gerektiğini de Sayın Cumhurbaşkanımıza ilettik. Ayrıca Ulukışla ve Çiftlik ilçemizle birlikte Niğde Merkez 2. Organize Sanayi Bölgemize de doğalgaz hatlarının çekilmesinin gerektiği hususunu da ifade ettik. Toplantıda ilettiğimiz taleplerimizin karşılanması hususunda ilgi ve desteğini esirgemeyecek olan Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Şehrimize yeni yatırımlar, yeni eserler kazandırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Niğde’mizin çehresinin değiştiğine ve yakın zamanda gözle görülen bir noktaya geldiğine şahitlik edeceğiz. İnşallah yine 2022 yılı da hizmetlerin bol olduğu bir yıl olacak” dedi.

AK PARTİMİZİN GÜCÜ MİLLETTİR

Türkiye olarak güçlü bir lidere sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Ülkemiz birçok badire atlattı. Allah’ın yardımı, aziz milletimizin desteği ile Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliğinde hepsinin üstesinden geldik, gelmeye de devam ediyoruz. İlimize, otoyol ve yeni organize sanayi bölgemizin kazandırıldığı bu dönemde, ilimizin IPARD kapsamına da alınması veSayın Cumhurbaşkanımıza ilettiğim taleplerimizin de karşılanması ile Niğde’miz “yatırım, üretim, istihdam, ihracat” odaklı büyüme hedefinde hızla yol kat edecek, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yapılacak yatırımlar ve atılacak adımlarla Niğde Türkiye’nin, Türkiye’de dünyanın parlayan yıldızı olacak. Biz Milletimize hizmet için bu yolda yürüyoruz. Niğde’mizde yapılan yatırımlar, gerçekleştirilen hizmet ve Ak Teşkilatımızın gücüyle AK Partimizin oylarını %10 arttırmayı başardık. 2023 seçimlerinde de yine Niğde’mizin desteği Sayın Cumhurbaşkanımıza ve AK Partimize olacaktır. Biz buna yürekten inanıyoruz” dedi.

Toplantının başında Niğde Bor Askeri Fabrikasında özel olarak hazırlanan Minyatür Kılıcı Cumhurbaşkanına hediye eden Milletvekili Gültekin, Cumhurbaşkanını her anlamda büyüyen ve gelişen Niğde’ye davet etti.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku