Mesleki eğitim merkezindeki öğrenci sayısı yüzde 100 arttı

Niğde Mesleki Eğitim merkezi Müdürü Mehmet Özdemir, “Mesleki Eğitim merkezindeki Çırak öğrencilerimizin yetenekleri doğrultusunda güvenilir ortamlarda iş imkânına kavuşması sağlanıyor. Çırak öğrencilerimize, asgari ücretin yüzde otuzundan az olmamak kaydıyla ücret ödeniyor. Çırak öğrencilerimize ödenecek ücretin üçte ikisin devletimiz karşılıyor ve böylece esnaf ve sanatkârların yükü hafifliyor. Çırak öğrencilerimizin mezun olduktan sonra ustalık ve iş yeri açma belgesi alacak ve isterlerse iş yerini açarak hayallerini gerçekleştirebileceklerdir. Çırak öğrencilerimizin isterlerse farklı dersleri tamamlayarak meslek lisesi diploması alabilecek, üniversite sınavlarına girebileceklerdir” dedi.

Niğde mesleki Eğitim Merkezinde 3 yıldır müdür olarak görev yapan Özdemir; “ bundan iki yıl önce mesleki eğitim merkezi fark dersleri, diploma programları uygulayarak öğrenci sayımız 250’den 700’e kadar yükseldi.  Fark dersleri vererek öğrencilerimiz 11’nci sınıftan sonra kalfalık 12’nci sınıftan sonrada ustalık belgelerinin yanı sıra fark dersleriyle birlikte Meslek Lisesi diploması da almaktadır. Çırak alan her işletme 511 TL devletten destek alırken çırak öğrencimize ise 767 TL para vermektedir. Yani bir işletme çırak aldığında kendisine fazla maddi yükümlülüğü olmuyor.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vekil Uzkurt: Bu Millet Netenyahu'nun Kime...
Ak Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt Türkiye Büyük Millet Meclisinde Ak Parti grubu adına,...

Haberi Oku