KYK yurtlarında 2 Bin 776 depremzede bulunuyor

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli olarak meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından bölge halkı farklı illere giderek kendilerine yeni hayat kurma telaşesine girdi. Niğde’ye gelen binlerce depremzede, Niğde Valiliği tarafından Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına yerleştirildi. Kente gelen tüm depremzedelere ise istisnasız devlet desteği sağlanıyor.

KYK Yurdunda konaklayan 2 bin 776 depremzede, kendilerine sağlanan onlarca imkanla birlikte yeni hayatlarına adapte olmak için çaba gösteriyor. Yurt kampüsünde bulunan Tuhafiyeden para ödemeden alışveriş yapabilen depremzedeler, 3 öğün yemek, sıcak su ve kesintisiz sağlık hizmeti alabiliyor. Bunun yanı sıra depremzede çocukları için açılan ana sınıfı, ilkokul ve ortaokul düzeyindeki dersliklerde eğitim devam ederken, psikososyal destek ile travmaların daha kolay atlatılması sağlanıyor.

DEPREMZEDE VATANDAŞLARIMIZIN YARALARINI SARMAYA ÇALIŞIYORUZ

Deprem bölgesinden ilimize gelen depremzedeleri yaralarını sarmaya çalıştıklarını belirten Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürü İlker Ötgünlü, maalesef ülkemizde meydana gelen depremde etkilenmiş durumdayız. 6 Şubat tarihinde depremi ilimizde de hissettiğimizde saat 04.25’de Gençlik ve Spor bakanlığımızın yurtları Valimizin talimatları doğrultusunda ilimizde bulunan tüm tesisleri vatandaşlarımızın hizmetine açmış bulunuyoruz. 6 Şubat tarihinden bugüne kadar hizmetlerimiz aynen devam ediyor. Yaşanılan deprem nedeniyle ilimize gelen depremzede misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Bu sıkıntılı durumu hep birlikte el ele vererek atlatacağımıza inanıyorum. Depremzede kardeşlerimize biz hizmet olarak ilimizde ilk günden itibaren depreme gece yakalandıkları için kıyafet alamayan arkadaşlarımıza kıyafet, sağlık il müdürlüğümüz depremzede vatandaşlarımıza sağlık ihtiyaçlarını karşıladılar. Yine aynı şekilde sivil toplum kuruluşlarımızın desteğiyle burada bir tuhafiye oluşturduk, temel ihtiyaçları konusunda destek oluyoruz. Deprem nedeniyle yurtlarımızda kalan vatandaşlarımıza sabah, öğle ve akşam yemek ikramında bulunuyoruz. Deprem nedeniyle ilimize gelerek yurtlarımızda kalan depremzede vatandaşlarımızı elimizden geldiğince yaralarını sarıp evlerine ikametlerine göndereceğiz” dedi.

NİĞDE KYK YURTLARINDA 2 BİN 776 DEPREMZEDE BULUNYOR

Yaşanılan deprem nedeniyle 4 bin 400 depremzede ağırladıklarını ifade eden Ötgünlü; “ Deprem nedeniyle ilimizde bulunan yurtlarımız da 2 bin 776 tane depremzede vatandaşlarımız misafir ediyoruz. Ama bunun haricinde bin 525 tane de depremzede vatandaşımız buradan kendi illerine veya evlere giden vatandaşlarımız var. Yurtlarımızda bugüne kadar yaklaşık 4 bin 500 civarında depremzede vatandaşlarımız ağırladık. Depremzede vatandaşlarımıza 850 personelimiz ile bunun yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığının diyanet vakfından, Gençlik Merkezlerimizdeki gönüllülerimizden olmak üzere 2 bin 500 kişi ile depremzede vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz. Arkadaşlarımız depremzede vatandaşlarımız için oda oda gezerek kişilerin özel istekleri var mı, ihtiyaçları var mı, yurtlarımızda çocuklar için oyun odaları kurduk, sağlık odamız da doktorlarımız bulunuyor. Yani depremzede vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarının karşılanması için tüm çabalarımızla çalışıyoruz” dedi.(Adnan Çelebi)

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku