Kuru Fasulye Üreticileri Birliği Kurulması İçin İlk Adım Atıldı

Toplantıya İl Müdürü Asım Baş, Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Soner Kahraman'ın yanı sıra konu ile ilgili teknik personeller ve kuru fasulye üretimi yapan çiftçiler katıldı.

Toplantıda Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Soner Kahraman tarafından İlimizde kuru fasulye üretim istatistikleri ve tarımsal üretici birliklerinin kuruluş usul ve esasları hakkında sunum yapıldı.

Niğde’nin Kuru Fasulye üretiminde Türkiye’de 2. Sırada yer aldığını belirten İl Müdürü Asım Baş, “Son yıllarda yapılan demonstrasyon, eğitim çalışmaları ve Bakanlığımız destekli tohum dağıtımlarımız ile Niğde genelinde 170.000 dekar alanda yıllık 58.350 ton kuru fasulye üretim kapasitesine ulaştık. Ülkemizdeki Kuru fasulye üretiminin %20 si İlimizden karşılanmaktadır. Bu noktada gerek üretim gerekse pazarlama sürecinde önüne çıkan sorunları gidermek amacıyla, gereksinimi her yıl giderek artarak hissedilen birlikteliğin sağlanması ve üretimde söz sahibi olan İlimizin piyasa şartlarında söz sahibi olması için birlik kurulması yönünde çalışma başlatıldı.” dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vekil Uzkurt: Bu Millet Netenyahu'nun Kime...
Ak Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt Türkiye Büyük Millet Meclisinde Ak Parti grubu adına,...

Haberi Oku