Kültür ve Medeniyetin Temelini Öğretmenler Atar

24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle Kültür merkezinde düzenlenen programda Vali Mustafa Koç, okuduğu Rize Sağlık Meslek Lisesi Okul Müdürü Kemal Terzi’ye çiçek verdi ve duygu dolu anlar yaşandı.

Törende konuşma yapan Vali Mustafa Koç; “Öğretmenlerimiz; geleceğin büyük Türkiye'sinin güvenceleri, Asil Türk Milletinin umut ve aydınlık yüzleridir. Geleceğimizi emanet ettiğimiz kıymetli öğretmenlerimiz hiç kuşkusuz ki en saygın ve en onurlu mesleği icra etmektedirler. Ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracak nesilleri yetiştiren öğretmenlerimize borcumuz hiçbir zaman azalmayacaktır. Şüphesiz hayatta her meslek önemli, kıymetli ve saygıdeğerdir. Ancak; pek az meslek öğretmenlik kadar insanda derin izler bırakır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de; “Dünyanın her tarafında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakâr ve saygıdeğer unsurlarıdır.” sözleriyle önemini belirttiği siz değerli öğretmenlerimizin, ‘Öğretmenler Günü’nü her yıl aynı şevk ve heyecanla kutluyoruz. Ülkemizin istikbalinde söz sahibi olacak çocuklarımızı sabır ve hoşgörüyle yetiştiren, yurdumuzun her köşesinde kendilerine teslim edilen emanetleri aklın ve bilimin rehberliğinde yetiştiren siz değerleri öğretmelerimiz geleceğimizin gerçek mimarlarısınız. Şüphesiz ki, Millet olarak en büyük sermayemiz insan kaynağımız, beşeri gücümüzdür. Bugünün ve geleceğin dünyasında söz sahibi olmak istiyorsak, bu gücü en iyi şekilde kullanmak zorundayız. En kıymetli varlıklarımızı, evlatlarımızı, çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve teknoloji ile buluştururken, onları milli ve manevi değerlerimizle de donatmalıyız. Milletimizin varlığının, değerlerimizin gelecek kuşaklara aktarılmasının ilk şartının; Tarihine, Milletine, Devletine, Bayrağına, Vatanına bağlı nesiller yetiştirmekten geçtiğini aklımızdan çıkarmamalıyız. Bu sebeple sizlerin en temel amacının, çocuklarımızın milli ve manevi değerleri önceleyen, nitelikli ve kaliteli bir eğitim alması olmalıdır. Günümüz dünyası ve coğrafyası yeniden şekilleniyor. Aziz vatanımızın dört bir yanında birtakım hadiseler vuku buluyor. Yüce Türk Devleti yanı başında yaşanan bu gelişmelerden kendisini koruyarak geleceğe emin adımlarla ilerliyor. Yeni yüz yılın Türkiye Yüzyılı olması için Türk’ün çağı olması için çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, " Öğretmenin toplumdaki yerini ve önemini ifade etmek, saygınlığını artırmak, öğretmenler arasında sevgi, saygı ve dayanışma bağlarını kuvvetlendirmek, emekli öğretmenlerimizi hürmetle anmak ve mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin heyecanına ortak olmak için bu günler birer vesiledir. Başöğretmen Atatürk, Öğretmenler; yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” diyerek öğretmenlerin hem sorumluluğunu ifade etmiş hem de toplumdaki önemini belirtmiştir. Bu sebeple de milletin milli, ahlâkî ve kültürel yönden güçlü, medeniyet bakımından dünyaya örnek olmasında ve öğrencilerin bu idealde yetiştirmesinde öğretmenlerin katkısına paha biçilemez. Tarihimizin mihenk taşı konumundaki şahsiyetleri incelediğimizde bu şahsiyetlerin yetişmesinde öğretmenlerinin ne kadar büyük bir rolü olduğunu görüyoruz. Ne mutlu biz öğretmenlere ki bizler bir insanı kurtarmanın, bir âlemi kurtarmak kadar önemli olduğunu bilen bir inancın, inanışın mensubuyuz” dedi.

Konuşmaların ardından Niğde Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı dinleti, halk oyunları ve oratoryo gösterisi düzenlendi. Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen ortaokullar arası öğretmenler günü temalı şiir yarışmasında birinci olan öğrencinin şiirini okuması, Adaylığı kaldırılan öğretmenlerin yemin etmesi, Emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgelerinin takdimi ile program sona erdi.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku