Kuaförlerde yeni fiyat dönemi başladı

Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Ahmet Sinan Bircan, 3 yılda bir zam yapıldığını ve ocak ayında zamlanması gerekirken tarifeyi şubat sonuna kadar beklettiğini söyledi. Vatandaşları ve esnafı memnun etmeye çalıştığını fakat arada illaki üzülenlerin olduğunu belirten Bircan, ‘yapmak zorundaydık her türlü eleştiriye açığım’ dedi.
“ Ben görevime başlayalı 8 yıl oldu ve neredeyse üçüncü döneme başlayacağız. Ben döneme geldiğim süreçte her yıl veya 2 yılda düzensiz aralıklarla verilen bir tarife uygulaması vardı. Bize kalırsa bu tarifeyi her yıl için vermek isteriz fakat ter tarife değişikliğinde kalem başına %15 arttırımının üzerine çıkamıyoruz. Dolayısıyla 20 tl lik bir üründe küsüratlar karşımıza çıkıyor. Bu küsüratlardan meslektaşlarım oldukça müzdariplerdi ve bunun önüne geçebilmek için bu %15 lik arttırımı 3 yılda bir verelim dedik. Küsüratlardan kurtulmak ve meslektaşlarımızın her tarife başına para ödemesinden kurtarmaya çalıştık. Pandemi nedeniyle de Mart ayından sonrası meslek olarak pandemiyle savaş içerisindeyiz. Bu tarifeyi dağıtmak için bir yılımız daha vardı ama maalesef kuaförler olarak bu süreçte dayanamadık. Bunun sebebi faturalarda %100 e yakın zamlar oluştu. Elektrik, doğalgaz, aldığımız tüketim malzemeleri ve suyun zamlanması sebebiyle bu durum bizi fazlasıyla etkiledi. Artık elemanların maaşlarına ve giderleri ödeyemez duruma geliyoruz.
Biz Ne Zaman Tarife Çıkarırsak Tüketici Kızıyor
Biz tarifelerde ne zaman değişiklik yapsak tüketici tepki gösteriyor. Bize hep söylenen klişe bir söz vardır ‘ yaptığınız bir makas, ustura veya jilet değil mi’ soruları alıyoruz. Para kazanılırken bu paranın ne kadarı eve gidiyor onu bilmedikleri için tepki, gösteriyorlar. İçimize gelseler gerçekten bize de hak vereceklerdir. Her gün her sabah uyandığımızda illaki zamla karşılaşıyoruz. Kuaför ve berberlerin 3 yılda aldığı zam hep olay oluyor. Bir ürünümüz her yılda 21 buçuk lira artıyor. Bende bu duruma bir çözüm bulunsun istiyorum. 3 tarife değişikliği yaptım ve 3 ünde de meslektaşlarımı aynı anda memnun edemedim. Onlarında mutlaka kendilerine göre gerekçeleri vardır.
Benim İstediğim Tarife Üzerinde de Değişiklik Yapıldı
Esnaf ve Sanatkarlar Odası benim sunduğum tarifeyi önüne koydu, bu fazla, bu çok diyerek çoğu fiyatları düşürmek zorunda kaldık. Bizde bu şekilde olmasını istemezdik özellikle ben meslektaşlarımdan bu konuda özür dilerim. Umarım bu pandemi süreci en kısa zamanda geçer artık herkes rahat bir nefes alır “dedi.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku