Kuaförler Ve Berberlerde Bayram Yoğunluğu Başladı

Milyonlarca insanın heyecanla beklediği Ramazan Bayramı öncesinde erkekler saç ve sakal bakımına özen gösterirken bayanlar ise kişisel bakımlarını ihmal etmiyor.

Ramazan Bayramı’na yaklaşırken yoğunluk yaşayan kuaför ve berberler, müşterilerini bayrama en iyi şekilde hazırlamak için gece gündüz çalışıyor.

Niğde’deki yoğunluk ve çalışmalar hakkında açıklama yapan Niğde Berberler ve Kuaförler         Odası Başkanı Ahmet Sinan Bircan, havların ısınması ve bayramın yaklaşması ile birlikte yoğunluk yaşadıklarını ifade etti.

Yaz uygulama saatinde geçtiklerini vurgulayan Başkan Bircan, ‘‘ Havalar ısındı, bayram yaklaşıyor berber esnafı olarak ta bir yoğunluk yaşıyoruz. Pandemiyi atlattık çok şükür. Bununla birlikte hep birlikte esnaf ve sanatkâr olarak kucak açıyoruz. Niğde Berberler ve Esnaflar olarak 6 gün önce bir yaz saati uygulaması yaptık. Erkek  berberlerimiz yaz saatinde akşam 21.30 kış saatinde 20.30’da dükkânlarını kapatıp evlerine çocuklarına eşlerine ev ortamına kavuşuyorlar. Esnafımızı yaz ve kış uygulama saatlerinden hepsi memnun. Bu uygulamayı Niğde olarak yaptıktan sonra diğer illerde örnek olarak bu uygulama yaygınlaştı. Bu uygulamanın çıktığı il yer işse Gaziantep şehrinin bir ilçesinde başlamıştı. Bunu il olarak ilk biz yaptık. Daha sonra da diğer illerdeki odalarımız yapmaya başladı. Yapmayanlar da uygulama aşamasındalar.’’ Dedi.

Esnafımızdan Tek Ricam Tarifelerine Uysunlar

Berber ve Kuaför Esnaflarından tarifelerine uymalarını isteyen Başkan Ahmet Sinan Bircan, ‘‘ Yeni tarifelerimizi de esnaflarımıza dağıtmıştık. Benim esnaflarımdan tek ricam esnafımızın tarifelerine uymalarıdır.  Bu tarifeler sizin geleceğiniz, bu tarife sizin sağlığınız seçtiğiniz mesleğin madalyasıdır. Tarifenizin altına inip, sanatınızı ucuza satmayın . çünkü o tarife olmaz ise o disiplin olmaz. Niğde’miz şuanda Türkiye’de sayılı illerden bir tanesi.

Camlarında fiyat tarifesi yazmayan tek il neredeyse biziz. İsteyen bunu araştırabilirler çok eminim bundan. Hemen yanımızda Mersin, Adana, kayseri, Ankara , Konya’da gezdiğiniz zaman berberlerin camlarında market reyonlarındaki gibi çeşitli afiş indirimleri var. Biz bu uygulamayı yıllardır başarıyoruz ve başarmaya da devam edeceğiz.’’ Diye konuştu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku