Koruyucu Aileye ekonomik yardım

Niğde’de 45 çocuğun Koruyucu ailelerin yanında olduğunu söyleyen İl Müdürü Koca; “ Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız önceden yetiştirme yurtlarımız vardı ve bütün çocuklarımız 30’ar gurup halinde yurtlarda kalırlardı. Zamanla bu hizmetten vazgeçildi ve sevgi evleri yapıldı. Şimdi de bunun yanında mahalle aralarında çocuk evlerimiz var. 30 yaşını doldurmuş her Türk vatandaşını koruyucu aile olarak kabul ediliyor. Önce bizlere müracaat etmeleri gerekmektedir. Müracaattan sonra kurumuz tarafından incelemeler yapılır ve bizim kriterlere uyuyorsa onlarla sözleşme yapılıp koruyucu aile olarak kabul edilir. İlimizde şuanda 45 çocuğumuz 33 koruyucu ailemizin yanında. Bu koruyucu ailelerimize ayrıca destek verilmektedir” dedi.

Zeybek; “ Niğde'de Koruyucu Aile Hizmeti kapsamında 33 koruyucu ailemizin yanında 45 çocuğumuz bulunmaktadır. Bu hizmetlerin dışında Sosyal ve Ekonomik yoksunluk içerisinde bulunan ve Bakanlığımız tarafından belirlenen kriterlere uyan ailelere her ay ortalama 770 çocuğumuz için Sosyal ve Ekonomik Destek hizmeti vermekteyiz. Bu çocuklar için vatandaşlarımıza ödediğimiz rakam 2022 yılı içerisinde toplam 16 milyon 732 bin 675 TL’dir.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku