Kop'tan Niğde'ye 21 milyon TL'lik destek

Valilik konferans salonunda düzenlenen imza törenine Vali Mustafa Koç’un yanı sıra AK Parti Niğde Milletvekili Yavuz Ergun, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, İlçe Kaymakamları ve ilgili Kamu Kurum Müdürleri katıldı.

Valilik konferans salonundaki "Niğde 2022 Yılı Mali Destek Programı" protokol imza töreninde konuşan Vali Mustafa Koç;  "Niğde'nin son dönemde sanayide çok büyük atılım gerçekleştirdiğini ancak hala tarım kenti kimliğini koruduğunu " söyledi.

Tarımın Türkiye için stratejik bir sektör olduğunu vurgulayan Vali Mustafa Koç, "Tarımın sürdürülebilir olması lazım. Çünkü insanımızın, milletimizin, dünyadaki tüm insanların gıdaya ulaşabilmesi tarım ve üretim sayesinde söz konusu. Geçmiş yıllardaki desteklere ilave olarak 12 projemize yaklaşık 21 milyon ilimizin hizmetine sunulacak. Projelerde emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin’de imza töreninde yaptığı konuşmada; "Bölge insanının hayat standartlarının yükseltilmesi, çevre şartlarının iyileştirilmesi ve bölge ekonomisinin kalkınmasına yönelik mali destekler sunduklarını, bugüne kadar 1931 projeye toplamda 3,2 milyar mali destek sağladık " dedi.

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin konuşmasının devamında; "2011'den beri Niğde'ye sağladığımız mali destek tutarı, 2021 yılı sonu itibarıyla yaklaşık 179 milyon liraya ulaştı. Söz konusu tutar ile 226 projenin gerçekleştirilmesine yönelik destekler uygulayıcı kurumlara aktarıldı. 2022 yılında başta sulama, hayvancılık, bitkisel üretim, eğitim ve kültür olmak üzere projeler kabul edilerek mali destek almaya hak kazandı." dedi.

Konuşmaların ardından Vali Mustafa Koç ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin tarafından ilimizde hayata geçirilecek olan 12 projelerin protokol imzaları atıldı

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku