Kiraz Beldesi Emirler'in Altyapısı Sıcak Asfaltla Tamamlandı

Emirler köylülerinin, 2021 yılında başlayan içme suyu, kanalizasyon ve yağmur  suyu hatları yenilemesi nedeniyle yaşadığı tozlu günler geride kaldı.

İl Özel İdare’si tarafından sürdürülen altyapı yenileme kapsamında, köy çevresinde statik asvalt, merkezinde ise sıcak sıcak asfalt çalışmaları tamamlanarak daha çevreci dönem başladı.

Bolkar dağlarının eteklerinde zengin meyve sebze ürünleriyle tanınan, Türkiye’nin en son kirazını yetiştiren Emirler halkı, şimdi ikinci gölet inşaatının başlamasını bekliyor.

Emirler Muhtarı Nurullah Şahin, yaz boyu devam eden asfaltlama çalışmalarının, köy girişi ve merkezine dökülen sıcak asfalt ile tamamlandığını belirterek, memnuniyetini dile getirdi.

Nurullah Şahin, beraberinde aza arkadaşları, Bilal Yiğit, Yakup Tuncer, Bayram Çoban ve Hayrettin Özdemir ile birlikte yaptığı açıklamada, “Bütün bu hizmetleri almamızda emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Niğde milletvekillerimiz Selim Gültekin ile Yavuz Ergun’a, Niğde valimiz Mustafa Koçak ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol’a bütün köylülerimiz adına teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun” dedi.

TÜRKİYE EKONOMİSİNE KATKIMIZ ARTARAK DEVAM EDECEK

Muhtar Şahin, köy halkı için hayati önem taşıyan altyapı hizmetlerinin tamamlanmasıyla birlikte bölgenin en önemli kiraz deposu olan Emirler’in ekonomiye daha çok katkı sağlaması için ikinci göletin bir an evvel yapılmasını beklediklerini kaydetti.

2000’li yılların başında yapılan ilk gölet sayesinde artan sulanabilir arazilerden elde edilen kaliteli kirazların ihracatı sayesinde ekonomiye ciddi katma değer kazandırıldığının altını çizen Nurullah Şahin sözlerini, “ikinci göletin projesi tamamlandı. Kısa sürede yapılmasını umut ediyoruz. İkinci göletin de tamamlanmasıyla köyümüzün bölge ülke ekonomisine katkısı, katlanarak artacak” diye tamamladı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku