Kahvehanelerde ve çay ocaklarında çaya zam geldi

. Niğde Kahveciler Odası Başkanı Kadir Yamaner, “Üzgünüz ama artan maliyetler nedeniyle kahvehanelerde ve çay ocaklarında bir bardak çayın 3,5 liraya yükseltildiği açıklandı.

Niğde Kahveciler Odası Başkanı Kadir Yamaner, “Çay, şeker ve diğer girdi maliyetlerinin artmasından dolayı Niğde’de bir bardak çayın fiyatı 2,5 liradan 3,5 liraya yükseltildi. Maliyetlerden dolayı bu kararı almak zorundaydık” dedi.

Artan maliyetler sonrası çaya zam yapma kararı aldıklarını belirten Yamaner; “Çay fiyatlarına zam geldi. Niğde Kahveciler Odası olarak biz de esnafımızdan gelen yoğun talep üzerine yeni tarife çalışmamızı yaptık ve üyelerimize dağıttık. 1 bardak çay 2.5 liradan 3,5 liraya yükseldi. 1 paket çayın fiyatının 70 lira seviyelerine çıkması ve Şeker fiyatları aldı başını gitti. Allah sonumuzu hayır etsin, çay keyfi olmaktan çıktı. Alım gücü zorlaştı. Bu ekonomik durumdan dolayı çoğu esnafın müşterisi azaldı. Hükümetimizin, devletimizin bu zamların önüne geçmek için tedbirler alması lazım. Bunu yapmazsak çoğu işyerimiz kapanabilir. En kolay şey zam yapmak, ancak zam yaptığımızda müşteri azalıyor. Bir kahvehane günde 300 çay satıyorsa, zam yaptığında 200'e düşecek. Bir çay Ocağı 200 satıyorsa 150 çay satmaya başlayacak. İnsanlar artık çayı kahveyi pahalı olduğu için içmemeye başladı.  Artık ısmarlama devri bitti, kapandı. Eski kültürümüz kaybolmaya başladı. Onlar rafa kalktı artık” dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı Vali Cahit Çelik, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

Haberi Oku