İŞ KUR HİBE DESTEĞİ İLE KENDİ İŞİNİN PATRONU OLDU

Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Okçu köyünde yaşayan ve bebekken doktorun yanlış iğne yapmasından dolayı yüzde 59 yürüme engeli bulunan Demir, İŞKUR’un engellilere destek verdiğini öğrenmesi üzerine hazırladığı projeyle İŞKUR'a başvurdu.

Projesi kabul edilen Mustafa Demir, 36 bin liralık hibe desteğiyle 36 küçükbaş hayvan alarak işinin başına geçti.

Hibe Desteği ile hayvancılık yapan Mustafa Demir, yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘‘Bebekken doktorun yanlış iğne vurmasında dolayı engelliyim. Yüzde 59 engelim var. Devlet tarafından verilen kalkınma destek programı kapsamında 36 bin lira hibe desteği aldım. Bu hibe desteği ile kendi işimi kurdum. 36 tane koyun aldım. Bununla devam ediyorum. Devletimizden Allah razı olsun. Devletime Allah zeval vermesin.

Engelli olan vatandaşlarımız hiçbir zaman başarmaktan ve çalışmaktan vazgeçmesinler. Her zaman azmetsinler. Ben engelliyim diye içlerine kapanmasınlar. Her zaman mücadele etsinler. Ben 45 yaşındayım kendimi bildim bileli mücadele ediyorum.’’ Dedi.

Hibe desteği ile kendi işini kuran Mustafa Demir’i ziyarette bulunan Niğde Çalışma Ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Bingül, ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamada ise şu ifadelere yer verdi: ‘‘Türkiye iş Kurumu olarak Niğde’de engelli ve eski hükümlülerimize destek olmaya devam ediyoruz. Engelli ve eski hükümlülerimiz kendi işini kurmak isteyerek kurumumuza gelerek  başvuru yapıyorlar. Bu başvuru neticesinde bizde başvurularının eksikliklerini tamamlıyoruz. Engelli ve eski hükümlülerimize yardımcı olarak projelerini genel müdürlüğümüze gönderiyoruz. Gönderdiğimiz projelerimiz onaylandıktan sonra engellilerimize 65 bin lira, eski hükümlülerimize ise 15 brüt askeri ücret tutarında bir destek sağlıyoruz. Bugün bir hayvancılık projemize ziyarete geldik. Projelerimiz de her hangi bir kısıtlama yok. Her sektörde destekleme yapıyoruz. Bu desteklemede engelli ve eski hükümlülerimizin yapması gereken tek işlem KOSGEB’in sitesinde e devlet şifresi ile girerek girişimcilik sertifikası alıyorlar. Aldıkları girişimcilik sertifikası ile kurumumuza müracaat ediyorlar ve bir proje hazırlıyorlar. Hazırlanana proje genel müdürlüğümüze gönderilip onaylandığı taktirde kendi işlerini kurmaları için yardımcı oluyoruz. Engelli eski hükümlülerimizin  projelerini Aralık ayına kadar teslim etmeleri gerekiyor.’’ Diye konuştu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vekil Uzkurt: Bu Millet Netenyahu'nun Kime...
Ak Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt Türkiye Büyük Millet Meclisinde Ak Parti grubu adına,...

Haberi Oku