İnan ve Uzun: Gazetecilik mesleği bizim için kıymetli

İYİ Parti Niğde İl Başkanı İbrahim Uzun ve İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi (GİK) Mümin İnan, ortak bir yazılı açıklama yaparak basın mensuplarının her yıl olduğu gibi bu yılda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlarken, Niğde’de ve ulusal mecrada görev yapan basın emekçilerinin mesleklerini yapmakta daha da zorlandıklarını, özellikle gazetecilik mesleğinin temel taşı olan yerel basına verilen desteğin her platformda artırılması gerektiğini söylediler.
BASIN SEKTÖRÜ GÖZ ARDI EDİLEMEYECEK KADAR KIYMETLİ
Özgür ve çok daha güçlü basın döneminin İYİ Parti iktidarında ve Millet ittifakı çatısı altında başlayacağını belirten İl Başkanı Uzun ve GİK üyesi İnan, “Niğde başta olmak üzere Türkiye’nin her yerindeki, gazetelerin, televizyonların, radyoların, haber internet sitelerinin durumu perişan. Onlara genel başkanımızın önderliğinde verilmiş bir sözümüz var. Arkadaşlarımız hem meclis bünyesinde hem daha sonra iktidara geldiğimizde bu arkadaşlarımızın dertlerini acilen çözeceğiz. İlimizde kamu görevi üstlenen gazetecilerimizin sorunlarını görmezden gelmek mümkün olmadığı gibi bir an evvel çözüme kavuşturulması da gereklidir. Kamu yararına yönelik hizmetlerini gerçekleştiren, toplumun vicdanının sesi olan gazetecilerin aynı zamanda yerelden genele tarımsal, sosyal, sportif, kültürel, ekonomik gelişim açısından da şehrimizin ve ülkemizin büyümesine, kalkınmasına doğrudan katkı sunan bu değerli mesleği icra eden tüm gazetecilere yaptıkları değerli katkılardan dolayı da teşekkür ediyoruz. Gazetecilik, her koşulda gerektirdiği dinamizm ve fedakârlığıyla icrası zor, ülkenin vicdanı olma vasfını elinde bulunduran en önemli mesleklerden biridir.
BASIN EMEKÇİLERİ GÖZ ARDI EDİLEMEZ
Böylesine önemli bir görevi zor şartlar altında sürdüren basın mensuplarımızın yaptıkları iş takdire şayandır. Son dönemlerde yapılan düzenlemeler ile basının biraz daha özgürlük alanı dışına itildiğini görüyoruz. Çağın her döneminde basın yayın kuruluşlarının veya bu mesleği layıkı ile yerine getiren basın emekçilerinin ülkemize ve şehrimize olan katkılarını göz ardı etmek mümkün değildir.  ” dedi. 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku