İl Afet Risk Azaltma Planı'nın lansman töreni  düzenlendi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi 1923 nolu salonda düzenlenen töreninde Manavgat’ta meydana gelen orman yangınına destek olmak üzere Niğde’de giden İtfaiye, AFAD ve Kızılay personellerine teşekkür belgesi verildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Vali  Yılmaz Şimşek; afetlerin hayatın bir gerçeği olduğunun altını çizerek, “Afet hayatımızın bir gerçeği, gerek deprem, sel baskını, orman yangını ve çığ düşmesi gibi her zaman hayatımızda tedbir almamız gereken ve karşılaşabileceğimiz bir olgu” dedi.

Türkiye’nin de coğrafi konum bakımından yaşanması muhtemel afet olayları karşısında yüksek düzeyde afet risklerine sahip olduğunu belirten  Şimşek konuşmasının devamında, “Ülkemizin coğrafi konumu, toplumsal ve ekonomik yapısı, yerleşimlerin bulunduğu tehlikeli zemin koşulları, yapı stok durumumuz ve geçmişten günümüze yaşanan afet kayıpları dikkate alındığı zaman yakın gelecekte yaşanması muhtemel afet olayları karşısında yüksek düzeyde afet risklerine sahiptir. O nedenle afetlerin her an olabileceğini bilerek hareket etmeliyiz.  Afet olmadan önce de can ve mal kayıplarını en aza indirmek bizim elimizde. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının 29/12/2020 tarih ve 181896 sayılı İl Risk Azaltma Planı (İRAP) Genelgesi kapsamında, İlimizde risk azaltma planlarının hazırlanması işine,  05/02/2021 Tarihinde açılışını gerçekleştirdiğimiz toplantı ile başlanılmıştır. Bu kapsamda deprem, taşkın-sel, kütle hareketleri, meteorolojik afetler ve endüstriyel kazalar olmak üzere 5 adet afet türü seçilerek, çevrimiçi ve yüz yüze olmak üzere toplam 35 kurumun katılımcıları ile 2 çalıştay düzenlenmiştir. Bu çalıştaylar sonucunda 11 amaç, 29 hedef ve 57 eylem belirlenmiştir. İlimiz için plan hazırlanması tamamlanarak, Niğde İl Risk Azaltma Planı kitap olarak basılmıştır. Bu aşamadan sonra sorumlu ve destekleyen kurumlarımızla koordineli bir şekilde, planımızda yer alan eylemlerin hayata geçirilmesi süreci izlenecektir. Bu plan bize hedef gösteren bir plan. İlimizin afet yönünden fotoğrafını çeken bir çalışma. Başta belediyelerimiz olmak üzere tüm kurumlarımıza rehberlik edecek bir çalışma. Bu çalışmayı bundan sonra baz alırsak, yaşanacak afetler en az kayıpla atlatılacaktır. Bu planın oluşturulması ve hayata geçirilmesine katkı sağlayan kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyor, İlimize hayırlı olmasını diliyorum " ifadelerini kullandı. Programda yaptığı konuşmanın ardından Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek ve protokol üyeleri, Manavgat’ta meydana gelen orman yangınına destek olmak üzere Niğde’de giden İtfaiye, AFAD ve Kızılay personellerine teşekkür belgesi verdiler.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı Vali Cahit Çelik, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

Haberi Oku