Hem Üretiyoruz Hem Geliştiriyoruz…

Enstitümüz artık ülkemizdeki tüketiciye yönelik olarak geliştirilen yemeklik çeşitlerin yanı sıra artık dünyada birçok farklı ülke tüketicilerinin tercihlerine ve damak zevklerine göre patates çeşit geliştirme çalışmalarına ara vermeden devam etmektedir. Bu kapsamda Enstitümüzde farklı kabuk ve et renginde, iyi bir albeniye sahip, verim ve kalite yönünden iyi olan çeşitlerin geliştirilmesinin yanında patates endüstrisine fayda sağlayacak sanayilik çeşitlerin ve ülkemizde patateste önemli bir sorun olan patates siğil hastalığına yönelik çeşitlerin geliştirme çalışmaları da son hızda devam etmektedir.

Geliştirdiğimiz yerli ve milli çeşitlerimizin özel sektöre devri ile birlikte yerli ve milli tohumluklarımızın üretimleri devam etmekte olup artık bu tohumluklar çiftçilerimizin hizmetine 2023 yılı itibari ile sunulmuştur.

Yerli patates çeşitlerinin devreye girerek üreticilerimize ulaşmasıyla birlikte üreticilerimizin maliyetleri büyük oranda düşecek, patates tohumluğundaki ihtiyacın yurt içi imkânlarla karşılanması için büyük bir adım atılmış olacaktır.


 


 

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku