Gürer, Tuncel Örnek Bir Valiydi

ANKARA’DA TOPRAĞA VERİLDİ

87 yaşında hayatını kaybeden eski vali ve Anayasa Mahkemesi üyesi Lütfi Tuncel, Ankara Kocatepe Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Gölbaşı ilçesinde toprağa verildi.

ÖRNEK BİR BÜROKRATTI

Cenazeye katılanlar arasında CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de vardı. Merhum Tuncel’in eşi ve oğlu Hakan Tuncel ile damadı Metin Güven’e taziyelerini ileten CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Farklı siyasi iktidarlara rağmen 20 yıl üstü üste valilik görevini başarıyla yürüten sayılı bürokratlardan olan Lütfü Tuncel’in vefatından üzüntü duydum. Kendisi, Niğde’mizin yetiştirdiği önemli devlet adamlarından birisiydi. Dürüstlüğü ve ahlakıyla örnek valilerdendi. Bor Şehri kitabımda kendisinin bu özelliklerinden uzun uzun bahsettim ve bana yazdığı mektupta yer alan ‘Çıraklıkla hayata başlayan, geleceği güzel kurar. Onun içinde çocuklarını çırak olarak yaz dönemlerinde çalışıp yaşamı tanımalarını önemseyin demiş ve çocukluk anılarını anlatmıştı. Yaptığı görevlerde dürüst ve örnek kişiliği ile sürekli takdir gördü. Örnek devlet adamı idi. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun” dedi.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku