Gürer, 'Stajyerler yaşlılık sigortası ile çalıştırılmalıdır”

Çıraklık eğitiminin 3 yıl, kalfalık eğitiminin ise 1 yıl sürdüğüne dikkat çeken Ömer Fethi Gürer, bu süreler göz önüne bulundurulduğunda staj ve çıraklık süresinin emeklilikten sayılmasının bu öğrencilerin gelecekleri açısından önemli olduğuna değindi.

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLEKİNE YOĞUN İLGİ 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Başkanlığına sunduğu Meclis Araştırma Önergesinde, mesleki eğitim merkezlerindeki öğrenci sayısında son dönemlerde ciddi artış gözlendiğini belirtti.

ÖĞRENCİ SAYISI 6 KAT ARTTI 

Mesleki Eğitim Kanunu’nda yapılan değişiklikle 10 aylık süreç göz önüne alındığında, öğrenci sayısında 6 kat artış yaşandığını ve 1 Kasım itibariyle 950 binin üstüne çıktığı aktaran Ömer Fethi Gürer, “ Öğrenci sayısının 159 binlerden 950 binleri görmesi öğrenci tercihlerinde değişkenlik yaşandığının ve mesleki eğitim merkezlerinin tercih edilme noktasında bir adım öne çıktığının somut göstergesi olmuştur. 181 farklı dalda başvuru imkanı olan eğitim merkezlerinin nitelikli insan gücüne getireceği dinamizm göz ardı edilmemelidir” uyarısında bulundu.

1 GÜN OKUL, 4 GÜN İŞ…

Mesleki eğitim merkezlerine olan ilginin gün be gün arttığı bu dönemde, bu ilginin daha da artırılması ve merkezlerin daha cazip hale getirilmesi için bir takım yeni düzenlemeler yapılması gerektiğini ifade eden Ömer Fethi Gürer, “Örneğin staj ve çıraklık başlangıç sürelerinin emeklilik hesabına katılması için çalışma yapılması da burada okuyan ve mezun olan öğrencilerin öncelikli sorunları olarak göze çarpmaktadır. Çalışma şartlarına bakıldığında haftanın 1 günü okulda 4 günü ise işletmelerde çalışarak geçirilmektedir. Çıraklık eğitiminin 3 yıl, kalfalık eğitiminin ise 1 yıl sürdüğü göz önüne bulundurulduğunda staj ve çıraklık süresinin emeklilikte sayılması bu öğrencilerin gelecekleri açısından oldukça önemlidir” şeklinde konuştu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, mesleki eğitim merkezlerinin ülkemizde son dönemde sıkça tercih edildiğine dikkat çekerek, mesleki eğitim merkezlerinde eğitim gören öğrencilerin öncelikli sorununun ise staj ve çıraklık sürelerinin, emeklilik süreleri hesaplanırken sigorta başlangıç günü olarak kabul edilmemesi olduğunu belirtti.

CHP Milletvekili Gürer, bu konuda bir Araştırma Komisyonu kurulması ve Meclis Araştırması açılması gerektiğini sözlerine ekledi.(CHP)

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vekil Uzkurt: Bu Millet Netenyahu'nun Kime...
Ak Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt Türkiye Büyük Millet Meclisinde Ak Parti grubu adına,...

Haberi Oku