Gürer, Stadyum Projesi ne Ses Yükseltti!

Vatandaşlar madem yapılacak neden daha kapasiteli ve daha geniş bir alana değilde eski yerine az kapasiteli yapılacak, yapıldığında dahi araç park edecek yer bulunamayacak, köylerdeki halı sahalarının bile çevresinin daha geniş olduğunu ama daracık bir alana sıfırdan yapılacak olan stadyumun vizyonsuzluk örneği olduğu eleştirileri yapılırken, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'de projenin neden sürekli değiştiğini meclis gündemine taşıdı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sürekli projesi değiştirilen Niğde Stadyumu’nu, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na soru önergesi ile sordu. Bakan Muharrem Kasapoğlu, önergedeki soruların çoğunluğunu yanıtsız bırakırken, stadyum yapım ihalesinin mayıs ayında yapıldığını anımsattı.

GÜRER’İN SORULARI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, soru önergesinde şu sorulara yanıt istedi:

“2019 yılının temmuz ayında Niğde’ye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, il merkezindeki 5 Şubat Stadyumu Millet Bahçesi’ne dönüştürülüp, şehre yeni bir stat kazandırılacağı açıklamıştı. Niğde’ye gelen Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu ise 5 Şubat Stadı’nın yıkılarak yerine yeni bir stat yapılacağını açıkladı. Niğde’deki stadyum projesinde değişiklik yapılmasının nedeni nedir? Niğde’ye ayrıca millet bahçesi yapılması düşünülmekte midir?

5 Şubat Stadyumu’nun millet bahçesine dönüştürülmesi için proje yapılmış mıdır? Vazgeçilen bu proje için proje bedeli ödenmiş midir? Ödenmiş ise hangi firmaya ödenen bedel ne kadardır?”

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesine yanıt veren Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, “Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen spor yatırımlarına ilişkin kararlar; illerimizdeki sporcu sayıları, mevcut tesis envanteri, demografik yapı, coğrafi özellikler vb. pek çok bileşen bir arada değerlendirilerek, kaynakların etkili, ekonomik ve verimli olarak kullanılması esasına göre alınmaktadır. Bu çerçevede Niğde Stadı yapım işinin ihalesi 10.05.2021 tarihinde gerçekleştirilmiştir” açıklamasında bulundu.

SORULAR YANITSIZ KALDI

Bakan Kasapoğlu, projenin neden sürekli değiştiği, değişiklik nedeniyle proje bedeli ödenip ödenmediği ve millet bahçesi ile ilgili soruları ise yanıtsız bıraktı.

STADYUMUN YERİ SÜREKLİ DEĞİŞTİ

Önerge sahibi CHP Milletvekili Gürer de son 5 yıl içinde Niğde stadıyla ilgili yetkili kurumlarca farklı açıklamaların yapıldığını anımsatarak, “Daha önce 15 bin kişilik olarak Bucakçayır mevkiine yapılacağı açıklanan Niğde stadı, son olarak 7 bin 500 kişilik ve eski yerine yapılacak şekilde projelendirildi. Niğde’ye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Niğde Stadı'nın yıkılarak yerine Millet Bahçesi yapılacağını, Niğde’ye ise başka bir alanda modern bir stadyum inşa edileceğini açıklamıştı. Ancak gelinen noktada, eski stadyum yıkılarak yerine 7 bin 500 seyirci kapasiteli bir stadyum yapılmasına karar verildi. Bakanların proje değiştikçe açıklamaları da değişti. Niğde modern bir stadyumu hak ediyor ancak çelişkili açıklamalar ile stat yeniden yapılma yerine elden geçiriliyor ” dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Öztürk, Adalete erişimin güvencesi avukattır
Niğde Baro Başkanı ve Baroya kayıtlı Avukatlar, 5 Nisan Avukatlar Günü münasebetiyle Cumhuriyet Meydanındaki...

Haberi Oku