Günümüzde İkinci el kitapçılar daha cazip bir hale geldi

İkinci el kitap satan dükkân sahibi; İkinci el kitapların tercih edilmesinin en büyük nedeni ucuz olması. Örneğin, piyasada 10 TL’lik bir kitap bizde 3 TL bu yüzden öğrenciler tercihini eski kitaplardan yana kullanıyor. Ayrıca ellerindeki eski kitapları getirerek takas yöntemiyle değiştirebiliyorlar” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğrencilere ücretsiz kitap dağıtmasına rağmen Niğde’de öğretmenler parayla öğrencilerine yardımcı ve kaynak kitap aldırıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2003 yılından itibaren öğrencilere ders kitaplarını ücretsiz dağıtmasına rağmen öğretmenlerin ders kitaplarını yeterli bulmayarak öğrencilere yardımcı ders kitapları aldırmaları devam ediyor.

VELİLER DURUMA İSYAN EDİYOR

Okullarda bu yardımcı materyallerin sınıf içerisinde kullanıldığı, bu yardımcı ve kaynak kitaplardan ödev verildiği ve dolayısıyla velilerin de bunları almaya mecbur bırakıldıkları belirlendi. Bu yardımcı kitaplara para vermek zorunda kalan veliler, “Devlet kitabı bedava veriyor ama öğretmenler kitapların yetersiz olduğunu söyleyerek bizlere kitap aldırıyor. O zaman bedava kitap dağıtmanın kimseye faydası olmuyor ve bizler de maddi olarak sıkıntıya giriyoruz” diyerek duruma isyan etti.

ÖĞRETMENLER KIRTASİYE İSMİ VERİYOR

Araştırmalarımızda öğretmenlerin öğrencilere almasını önerdiği ve birçoğunun zorunlu tutuğu yardımcı ders kitaplarının fiyatları çok pahalı olduğunu söyleyen bir veli, “Öğretmenler öğrencilere kırtasiye adını vererek kitap almaları istiyor. Bizde çocuğumuzun arkadaşlarından geri kalacağı endişesi ve bazı öğretmenlerin yardımcı kitaplardan ödev vermesi üzerine bunları almak zorunda kalıyoruz dedi. Kitapların tüm kırtasiyelerde olmadığını bir veya iki kırtasiye de bulunduğunu belirten veliler, “Öğretmenler öğrencilerine yayın adı vererek, ismini verdiği kırtasiye yönlendiriyor. Kitaplar sadece bu kırtasiyede bulunduğu için fiyat bakımından da rekabet oluşmuyor. Dolayısıyla bu kırtasiyeler bu kitapları sadece kendilerinde olduğunu bildiği için yüksek bedellere satıyorlar. Buda bizlerin bütçesini zorluyor” dediler.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku