Gültekin,Asıl engel onları görmeyen gözlerde

Gültekin mesajında: “Kararlı duruşları ve çabalarıyla hepimize örnek olan engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü tebrik ediyor, huzur dolu bir yaşam diliyorum.” Dedi.

AK Parti hükümetleri döneminde engellilere pozitif ayrımcılık yapıldığının altını çizen Milletvekili Gültekin: “ Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde son 18 yılda yaptığımız reformlar ile engelli kardeşlerimizin toplumla bütünleşme, iş gücüne katılma ve sorunlarının çözümü için önemli adımlar attık.  Memurluk Sınavlarında EKPSS, iş yerlerine engelli çalıştırılması zorunluluğu, engelli bakım ücreti, evde eğitim gibi birçok uygulamayı hayata geçirdik. Yine Engelsiz Yaşam merkezleri inşa ederek, engelli kardeşlerimizin hizmetine sunduk. Tabi ki bunları yeterli bulmuyoruz. Önümüzdeki süreçte değişen şartları ve ihtiyaçları dikkate alarak engelli kardeşlerimiz için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hayata geçirdiğimiz bu uygulamalar ile Ülkemiz bugün, engelli vatandaşlarımızın hayat şartlarının iyileştirilmesi, sosyal ve ekonomik olarak desteklenmesi, geleceğe güvenle bakmaları konusunda yaptıklarıyla dünyada örnek gösterilen bir ülke konumuna gelmiştir.

Asıl engel onları görmeyen gözlerde ve onları sevmeyi bilmeyen yüreklerdedir diyen Milletvekili Gültekin: “Engelli bireylerimiz toplumumuzun birer ferdi ve vazgeçilmez bir parçasıdır. Şunu hiçbir zaman unutmamalıyız, engelli olarak doğmak veya sonradan engelli olmak kişilerin kendi seçimi ve isteği değildir!  Ama şu an bedensel engeli olmayan herkes her an için bir engelli adayıdır. Bu nedenle engelleri ortadan kaldırmak, bu yönde çaba sarf etmek ve hayatı engelliler adına daha yaşanabilir kılmak duyarlı tüm toplumların ortak sorumluluğudur.

Bu duygu ve düşüncelerle engelli kardeşlerimiz ve onları hayatlarının hiçbir anında yalnız bırakmayan kıymetli ailelerinin ‘3 Aralık Dünya Engelliler Gününü' tebrik ediyor, huzur dolu bir yaşam diliyorum.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku