Göktepe, 'Niğde'nin Parası Niğde'de Kalsın”

Niğde Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Şinasi Göktepe “Gün geçtikçe sayıları artan AVM’ler ve zincir marketler küçük esnafı zor durumda bırakıyor. Artık bakkal amcaya, aile kasabına, mahalle manavına uğrayanların sayısı her geçen gün azalıyor. Durum böyle olunca küçük esnafın da büyük marketlere karşı direnme gücü her geçen gün azalıyor. Gelişen ve değişen tüketici alışkanlıkları sonucunda her ne kadar istemesek de yaşantımıza giren AVM'ler ve süper marketler Türkiye genelinde olduğu gibi Niğde’de de küçük esnaflara yaşama şansı vermiyor. Bu ülkeyi ayakta tutan küçük esnaftır ve onları sahiplenmeliyiz" dedi. 

AVM’lerin ve zincir marketlerin esnaf ve sanatkarları zarara uğratarak sosyo-ekonomik yapıyı da bozduğunu ifade eden Göktepe; “Ekonominin kılcal damarları dediğimiz yaklaşık 60 çeşit işkolunda kepenklerin bir bir kapandığını görüyoruz. İl ve ilçelerde açılmış olan AVM’ler ve zincir marketler malları bulundukları illerden karşılamadıkları için kazandıkları nakit parayı da il ve ilçe dışına çıkarıyor. Bu durum küçük olan piyasanın daha da daralmasına ve ayakta kalmaya çalışan esnafın işini kaybetmesine neden oluyor. Bu yüzden Niğdeli halkımızdan esnafına sahip çıkmalarını istiyoruz. Niğde’nin parası Niğde’de kalsın” şeklinde konuştu.


 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku