Eski Sanayi Esnafının %50'si İle Uzlaşıldı!

Başkan Özdemir'in Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm projesi ile ilgili yaptığı açıklama şu şekilde oldu.

Niğde Merkezde yer alan 10,5 hektar alanı kapsayan eski sanayi bölgesi ; 25 Eylül 2020 tarih ve 3028 sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edilmiştir.

Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm proje alanında 347 tane parsel ve 554 hak sahibi bulunmaktadır. Alandaki hak sahipleri ile yüz yüze görüşülerek bilgilendirilmeleri ve taleplerinin toplanması amacıyla proje alanında Belediyemizce bir ofis kurulmuş olup yaklaşık 3 aydır görüşmeler devam etmektedir. Proje alanında yer alan hak sahiplerimize uzlaşma sağlanması aşamasında; bağımsız değerleme kuruluşunun her parsel için belirlediği bedele karşılık olarak 6 farklı seçenek sunulmaktadır:

- 1. seçenek olarak Hıdırlık mevkiinde Belediyemizce yaptırılmış olan Yeni Sanayi alanındaki 200 adet 120 m2 lik ve 168 adet 60 m2 lik dükkanlar;

- 2. seçenek olarak Ata Sanayide Belediyemizce yaptırılmış olan 14 adet 260 m2 lik dükkanlar ;

- 3. seçenek olarak Efendibey Kentsel Dönüşüm alanında Belediyemize ait 1+1, 2+1 ve 3+1 stok konutlar;

- 4. seçenek olarak değerleme bedelinin hak sahibine nakit olarak ödenmesi ve

- 5. Seçenek olarak da yerinde yapılması düşünülen projeden hak sahibi olma seçeneği mevcuttur.

-Ayrıca 6. seçenek olarak mobilyacılar-keresteciler ve mermerciler için yine Hıdırlık mevkiinde hayvan pazarı civarında 500 ve 1000 m2 lik arsalar planlanmıştır.

Proje alanında yaklaşık 3 aydır devam eden bilgilendirme ve talep toplama çalışmalarıyla alandaki hak sahiplerinin büyük çoğunluğu ile görüşme yapılmış olup; yarıya yakını ile anlaşma sağlanmış, resmi uzlaşma safhasına geçilecektir.

Alanda yapılan bu çalışmaları değerlendirmek üzere Belediyemizce; Meclis üyelerimizden İYİ Parti, CHP, MHP ve AK Parti temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarından Esnaf Odaları ile Ticaret ve Sanayi Odası temsilcilerinin de bulunduğu bir komisyon kurulmuş olup; çalışmalar bu komisyon tarafından haftalık toplantılar düzenlenmek suretiyle incelenmektedir.

Hak sahiplerinin kamulaştırma bedelleri ve artan bakiyeleri Belediyemizin belirleyeceği takvime göre nakit olarak ödenecektir.

Resmi uzlaşmalar yapıldıktan sonra Tapu Müdürlüğünün iş takvimine ve yasal prosedürlerin yerine getirilmesi sürecine bağlı olarak tapu devirleri yapılacaktır.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku