Engelli çocuklar el sanatlarıyla sosyalleşiyor

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün programıyla Niğde halk Eğitim müdürlüğü tarafından açılan kurslarda engelli öğrenciler, ürettikleri el işleriyle hem bireysel becerilerini geliştiriyor hem de evlerinden çıkarak sosyalleşme imkânı buluyor.

Zihinsel engelli çocuklar, Niğde Halk Eğitim Merkezince yürütülen proje kapsamında, özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezinde kurs görüyor.

Öğrencileri sosyal aktivitelere yönlendirmek ve ailelere destek olmak amacıyla açılan kurs, yarım gün olmak üzere 9 ay boyunca veriliyor. Kurslara katılan 36 öğrenci, okuma yazma, el sanatları, boyama sanatının yanı sıra anahtarlık, toka ve bileklik gibi takılar yaparak, vakitlerini en iyi şekilde değerlendiriyor.

Halk Eğitim Merkezi Özel yürekler Özel eğitim kursu öğretmeni Beyhan Akşen, bu Halk eğitim merkezi müdürlüğümüzün ek binasında engellilerimiz için 3 ayrı sınıfımız bulunmakta. Her sınıfımızda 12 öğrencimiz bulunmakta. Üç sınıfımızda bulunan engelli öğrencilerimize ahşap boyama, seramik, okuma yazma etkinlikleri, , çiçek yapımı, el sanatlarını geliştirebilecek her türlü el sanatları etkinlikleri yaptırıyoruz. Kursumuz 9 ay süresince devam ediyor olup engelli öğrencilerimizi servislerimiz evlerinden sabah alıp saat 13.30’da geriye evlerine götürüyoruz. 36 engelli öğrencimiz sabah geldiklerinde ilk başta okuma yazma kursuyla başlıyor. Bilindiği gibi bu öğrencilerimizi 20 dakikadan fazla sınıflarda tutamadığımızdan dolayı okuma yazma kursumuzdan sonra el sanatları, boyama kursu gibi kurslarımızla devam ediyoruz. Burada çocuklarımız yaptıkları işlerle hem becerilerini geliştiriyorlar hem de sosyalleşiyorlar. Çocuklarımız yaptıkları işlerle hem yüzleri gülüyor hem de kendilerince seviniyorlar. Onlar mutlu oldukça bizlerde mutlu oluyoruz” dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Halk Bank Niğde Sanayi Şubesi Açıldı
Niğde Ata Sanayi’de Halk Bank Şubesi hizmet vermeye başladı.

Haberi Oku