En güzel elma Niğde'de  üretiliyor… Bu yıl  650 bin ton elma rekoltesi bekleniyor

Niğde’de üretilen elmalar ise Uzak  doğu ülkeleri ile Hindistan, Bangladeş, Endonezya ile  Orta Doğu ülkeleri, Irak, Suriye, Libya’ya ihraç ediliyor. Niğde Elma Üreticileri Birliği Başkanı Atilla Kaplan, geçen sene 552 bin ton ürün alındığını, bu sene de 650 bin ton rekolte beklediklerini belirterek , verimin güzel olduğunu söyledi.

Geçen yıl  552 bin ton elma üretildiğini ifade eden Kaplan, ‘ ‘Bu yıl Niğde genelinde  650 bin ton rekolte beklediklerini ve  verimin çok iyi olduğunu ifade etti.

Niğde elmasının ihracata gittiğini anlatan Elma Üreticileri Birliği Başkanı Atilla Kaplan açıklasında şunları söyledi: ‘‘Niğde’de elma hasadı devam ediyor. Geçen yıl TUİK verilerinde 552 bin elma üretiminde Türkiye ikincisiydi. Bu yılda yine ikinci olarak yerimizi koruruz inşallah. Niğde’de bahçecilik gittikçe ivme kazanıyor. Her yıl dikilen ağaç sayısı daha da fazlalaşıyor. Meyve vermeyen ağaç sayısı da çok, onlarda vermeye başlayınca üretim artacak. Büyük bahçeler kurulmaya devam ediyor. Niğde’yi cazibe merkezi haline getiriyor. Yaklaşık 552 bin ton üretimde Niğde elması, Amasya elması gibi büyük bahçelerde yaklaşık 300 bin ton üretim oluyor. 150 bin tonu ihracata gidiyor’’ dedi.


 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı Vali Cahit Çelik, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

Haberi Oku