Elma festivali renkli görüntülere sahne oldu

Festival kapsamında, vatandaşlara ücretsiz 20 ton elma dağıtıldı, kurulan yaklaşık 70 stantta esnaf, sivil toplum kuruluşları, kadın kooperatifleri, kadın girişimciler, seyyar satıcılar ve yöresel sokak lezzetleri yer aldı.

Niğde Valisi Mustafa Koç, : “Bu yıl da yine Türkiye'de ağaç bakımından ilk sırada yer alan yaklaşık 600 bin ton üretimle ikinci sırada olan elmamızın, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında hak ettiği seviyeye ulaşması için bu festivali düzenliyoruz." Dedi.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise: “elma festivalinin 1980'li yıllara kadar düzenlendiğini ancak sonra bırakıldığını belirterek: “Bundan sonra bu festivali geleneksel hale getireceğiz."Niğde için elma çok önemli. Niğdemizin birçok ürünü var. Geçen sene patates festivali yapmıştık. Bugün de yine hasat günlerinde elma festivalini gerçekleştiriyoruz. Yakın bir tarihte gastronomi ile alakalı ayrı festivallerimiz de gelecek. Çünkü Niğde'de gerçekten çok zengin bir tarihe sahip." dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri, kurdele kesilerek festivalin açılışını yaptı ve festival alanını gezdi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vekil Uzkurt: Bu Millet Netenyahu'nun Kime...
Ak Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt Türkiye Büyük Millet Meclisinde Ak Parti grubu adına,...

Haberi Oku