Elektrikli Araç Yarışları” Teknik Tasarım Ödülü 'Kızılelma”nın Oldu

Toplamda 96 başvurunun olduğu ve 65 takımın Gelişim Raporu aşamasını, 56 takımın ise Teknik Tasarım Raporu aşamasını geçebildiği “Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları” finalinde Göktürk Takımımız tarafından tasarlanan “Kızılelma”, etkileyici tasarımı ile tüm rakiplerini geride bırakarak tek başına Teknik Tasarım Ödülü’nü kazandı.

Yarışmada yapılan teknik kontrolleri geçen 24 takım arasında da yer alarak yarışmaya hak kazanan “Kızılelma” yarış sonrası yapılan teknik kontrollerden de başarı ile geçerek ilk 16 takım arasında yer aldı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, öğrencilerimizin TEKNOFEST kapsamında düzenlenen yarışmalar ile ciddi bir tecrübe kazandıklarını ifade ederek “Öğrencilerimizin bu tür yarışlarda yer alması ve çalışmalarının karşılığını kendilerini motive edecek ödüller ile taçlandırmaları, hem kendi kişisel gelişimleri hem de Üniversitemiz Göktürk Takımının gelişimi için oldukça değerlidir. Burada elde edilen başarı da yine bu bağlamda bizim için önemlidir” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, Yerli ve Milli Teknoloji hamlesine katkı sağlayabilmek adına Üniversitemiz öğrencilerinin yürüttüğü araştırma ve geliştirme faaliyetlerine sundukları desteği artırarak sürdüreceklerini de belirtti.

Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, açıklamalarını, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Yasemin Altuncu, Araş. Gör. Rıza Erhan Akdoğan, Takım Kaptanı Galip Çelik ile Mühendislik Fakültesi Öğrencilerimiz Mehmet Duhan Geçer, Mehmet Ünal, Canberk Tuzcu, Kadir Tomas, Rıdvan Seyit Avcuoğlu, Hasret Özer, Seyit Ahmet Söyler, Kadir Çatoğlu, Burak Kaya, Tolga Acar, Murat Mustafa Zeybek, Ömer Faruk Yüksel, Adem Küren, Bayram Sertçelik, Betül Ulusan, Şerife Ecem Ildız, Ebru Kaya, Eren Can Gölay ve Abdoulaye Diallo’dan oluşan Göktürk Takımı’nı tebrik ederek ve başarılarının devamını dileyerek sonlandırdı.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı Vali Cahit Çelik, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

Haberi Oku