Ekmeğini Kağıt Toplayarak Kazanıyor

Ailesinin geçimini sağlamak için sokaklarda kâğıt toplayan genç adam yaptığı işin zor olduğunu ancak ekmek parasını kazanmak için çalışmak zorunda olduğunu söyledi.

Niğde’de iki gündür etkili olan yağışlı hava kimileri için sıkıntıyı da beraberinde getiriyor.

Geçmişte inşaatta işçi olarak çalıştığını fakat kış gelince işten çıkartıldığını belirten iki çocuk babası Hikmet Erdoğan, kentteki market, işyerleri, alışveriş merkezleri ve caddelerden karton, gazete gibi kâğıtları topladıktan sonra evinde tek tek ayrıştırarak kiloyla satıyor.

Kendinden iki kat büyük derme çatma el arabasıyla çöpleri gezerek kâğıt toplayan 35 yaşındaki Hikmet Erdoğan, “Yağmurlu ve karlı günler bizim için çile günleri, kâğıtlar ıslandığı için bir hayli zorlanıyoruz. Tabiî ki bu yaşamı biz seçmedik, fakat evde iki çocuğum var. Onlara ekmek götürmem gerekiyor. Bu nedenle kar, kış ve yağmur demeden kağıt topluyorum. Ben ve benim gibi bu işi yapanlar, doğal olarak dışarıdan gelebilecek tehlikelere açık olduğumuzun farkındayız. Özellikle akşam saatlerinde tehlike daha da artıyor ama eve ekmek götürmek için bu işi yapmak zorundayız” dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı Vali Cahit Çelik, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

Haberi Oku