Eczanelerde ilaç sıkıntısı giderek büyüyor

Öztürk, nöbetçi eczane sayısında sıkıntı yaşandığı söylense de sıkıntının nöbetçi eczane sayısında olmadığını sıkıntının eczanelerde yaşanan ilaç sıkıntılarından kaynaklandığını belirtti.

Eczanelerde ilaç sıkıntısının hat safhada olduğunu belirten Öztürk; “ Son zamanlarda bilindiği gibi ilaç yokluğu hat safhada. Özellikle antibiyotik hap, antibiyotik şuruplarda ve çocuk şuruplarında büyük sıkıntı çekiliyor. Çocuk şurupları hemen hemen eczanelere hiç gelmiyor.  Eczacılar olarak örnek 100 tane istediğimiz bir şuruptan bir ya da iki tane gönderiyorlar hafta da. Eczacılar olarak istediğimiz ilaçlar gelmiyor gelse de az geliyor ve bizde buna da şükür diyoruz. Eczacılara ilaçlar gönderiliyormuş gibi yapılıyor. Eczanelerde ilaç son zamanlarda iyi sıkıntı olmaya başladı. Eczacılarımızın ellerinde ve stoklarında hiç antibiyotik kalmadı.  Doktorlarımızda bu sıkıntıları bildikleri halde inadına bu ilaçları yazıyorlar. Doktorlarımızı bilgilendirmemize rağmen halen bu konuda ısrarlı davranmaya devam ediyorlar.  Bizler doktorlarımızdan ricamız eğer hastalarını gerçekten tedavi etmek istiyorlarsa sadece bulunan ilaçları yazıp tedavi etmeye çalışılsın. Eczanemize gelen hastalarımız antibiyotik sorduklarında yok diyoruz ve bizler zor duruma düşüyoruz. Vatandaşlarımızdan nöbetçi eczane sayısında şikâyet var ama sorun nöbetçi eczane sayımızda değil sorun eczanelerimizde yaşanan ilaç sorunlarındadır.(

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku