Dünya Niğdeliler Günü Etkinlikleri Gerçekleştirildi

Açılış töreninde bir konuşma yapan Rektö Prof. Dr. Hasan Uslu, “Nahita adıyla çıktığı tarih sahnesinde birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan bu kadim şehir, doğal güzellikleri, gastronomisi, tarihi dokusu ile kültürel mirasa katkılar sağlamış ve bugün de bu katkıyı sağlamaya aynı şekilde devam etmektedir” ifadeleri ile başladığı konuşmasını, Niğdelilerin içlerinden vatanı ve milleti için canını gözünü kırpmadan veren kahramanlar çıkardığını ve çıkarmaya da devam edeceğini aktararak sürdürdü.

“Bu tarihi dokuda yetişmiş veya doğmuş güzel insanlar, genleri gereği sıcakkanlı ve yardım sever olurlar” diyen Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, “Birçok şehirde Niğdeli çok değerli bilim insanlarımızda bulunmakta ve göreve geldiğim günden beri bizzat şahsımı arayarak büyük destekler vermektedirler. Bizde onların desteğini yakından hissediyor üniversitemize katkılarını önemsiyoruz” sözleri ile açıklamalarını sonlandırdı.

Açılış konuşmalarının ardından etkinlik, Niğde Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mutlu Başaran Öztürk’ün başkanlığında yapılan “Geçmişten Günümüze Niğde Tarihi” adlı panel ile devam etti. Panelde konuşmacılar “Milattan Önceki Dönemlerde Niğde”, “KemerhisarTyana Antik Kenti Yeni Dönem Kazıları”, “Roma, Bizans Döneminde Niğde ve Kültürel İzleri”, “Selçuklu, Beylikler ve Osmanlı Hâkimiyeti Döneminde Niğde” ve “Milli Mücadele Döneminde Niğde” başlıklı konuşmalarını yaptılar. Konuşmaların ortak teması, Niğde’nin tarih boyunca gözde bir yerleşim yeri olduğu ve birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı oldu.

Program, “Nahita’dan Niğde’ye Kültür Kareleri Fotoğraf Yarışması” Ödül Töreni ile devam etti. Ayrıca protokol üyeleri tarafından “Nahita’dan Niğde’ye Kültür Kareleri Fotoğraf Yarışması”nda dereceye girmiş fotoğrafların yer aldığı serginin de açılışı yapıldı.

Büyük ilgi ile takip edilen “Dünya Niğdeliler Günü Etkinlikleri”, Üniversitenin  Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı mensupları tarafından gerçekleştirilen Niğde Türküleri adlı konser ile son buldu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku