Dep­rem Çan­ta­sı­nın Ma­li­ye­ti Arttı

Ya­şa­na­cak dep­rem du­ru­mun­da hayat kur­ta­ra­bi­lecek bir dep­rem çan­ta­sı, or­ta­la­ma 200 TL’den baş­la­yıp Bin TL’ye kadar de­ğiş­mek­te.
Kah­ra­man­ma­raş’ta mey­da­na gelen 7.7 ve 7.6 şid­de­tin­de iki dep­rem­le Tür­ki­ye yasa bo­ğul­du. Bin­ler­ce va­tan­da­şın ha­ya­tı­nı kay­bet­ti­ği fe­la­ke­tin ar­dın­dan bir dep­rem çan­ta­sı­nın ma­li­ye­ti araş­tı­rıl­ma­ya baş­lan­dı. Ön­ce­den ha­zır­lan­mış bir dep­rem çan­ta­sı dep­rem­de hayat kur­ta­ra­bi­li­yor. Olası bir dep­rem du­ru­mun­da kul­la­nı­la­cak dep­rem çan­ta­sı­nın ha­zır­lan­ma­sı­nın or­ta­la­ma ma­li­ye­ti­nin ise bir kişi için 1000 TL ol­du­ğu tes­pit edil­di.
Afet ve Acil Durum Yö­ne­tim Baş­kan­lı­ğı’nın ( AFAD) resmi in­ter­net si­te­sin­de yer alan bil­gi­ler­de dep­rem çan­ta­sın­da bu­lu­nan gı­da­la­rın yük­sek ka­lo­ri­li, vi­ta­min ve kar­bon­hid­rat içe­ren, su kay­bı­nı ön­le­yen ve da­ya­nık­lı, çabuk bo­zul­ma­yan gı­da­lar­dan; kon­ser­ve, kuru mey­ve­ler, tahin, pek­mez, meyve suyu gibi ürün­le­rin bu­lun­du­rul­ma­sı ge­rek­ti­ği bil­di­ril­di. Ay­rı­ca her bir aile üyesi dü­şü­nü­le­rek ye­ter­li içme su­yu­nun çan­ta­ya dahil edil­me­si ge­rek­ti­ği vur­gu­lan­dı.
Dep­rem çan­ta­sı­nın için­de bu­lu­nan mal­ze­me­le­rin fi­yat­la­rı araş­tı­rıl­dı. Ya­pı­lan ana­li­ze göre bir dep­rem çan­ta­sın­da bu­lun­ma­sı ge­re­ken mal­ze­me­le­rin top­la­mı bir kişi için or­ta­la­ma 940 TL ola­rak he­sap­lan­dı.
Dep­rem çan­ta­sın­da bu­lun­ma­sı ge­re­ken mal­ze­me­ler
Bir dep­rem çan­ta­sın­da önem­li belge fo­to­ko­pi­le­ri, gı­da­lar, hij­yen mad­de­le­ri ile bazı araç ve ge­reç­le­rin bu­lun­ma­sı ge­re­ki­yor. Çan­ta­da kim­lik kart­la­rı (nüfus cüz­da­nı, eh­li­yet), tapu, si­gor­ta, ruh­sat bel­ge­le­ri, zo­run­lu dep­rem po­li­çe­si, dip­lo­ma­lar, pa­sa­port, banka cüz­da­nı, diğer (evcil hay­van sağ­lık kar­ne­si) bu­lun­ma­sı ge­re­ki­yor.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku