Darboğaz Hayranı Teoman Alili Hayatını Kaybetti!

Bir süredir İstanbul’da Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi'nde koronavirüs nedeniyle yoğun bakımda tedavi gören Ulusal Kanal'ın Ana Haber sunucusu Teoman Alili yaşamını yitirdi.

Alili, sosyal medya hesabından son paylaşımını 17 Nisan'da yapmış ve test sonucunun pozitif olduğunu duyurmuştu.

Alili'nin son mesajı şöyle:

"Eee pozitif olalım dedik ama kovidi kastetmemiştik. Mecburi izolasyon süreci başladı."

2013 yılında ünlü şair ve yazar Ataol Behramoğlu, Prof. Dr. Zekeriya Beyaz ve Sanatçı Haluk Çetin'in katıldığı Ulusal Gönüllüleri buluşmasında gazetemiz muhabiri Fatma Tan'ın sorularını yanıtlayarak Niğde Darboğaz'a hayranlığını anlatan Gazeteci Yazar Teoman Alili'nin vefatı Ulukışla'da da büyük üzüntü ile karşılandı.

DARBOĞAZ HAYRANIYDI!

2013 yılında Gazeteci Yazar Teoman Alili Darboğaz Kasabası ile ilgili şunları söylemişti:

Büyük milletimizin Toroslardaki kadınları yiğitleri, benim için Darboğaz çok önemlidir. Bir gençlik yürüyüşünde içinden geçtik. O kasabaya girmeden önce insanların nasıl birlikte hareket ettiklerini gördüm. Açılan kapılar, pişirilen yemekler birlikte geçen bir gece, şarkılar, türküler, marşlar ve Türkiye’nin köylüsünü kasabasını anladım, tanıdım. O gün dedim ki gerçekten emperyalizm bu ülkeden dönecek.

Ulukışla Havadis olarak değerli Gazeteci yazar Teoman Alili'ye Allah'tan rahmet, eş, dost ve akrabalarına sabırlar dileriz.

TEOMAN ALİLİ KİMDİR?

15 Şubat 1978'de İstanbul'da doğdu. İlkokulu Vatan İlkokulu'nda ortaokul ve liseyi Rıfat Canayakın Lisesi'nde tamamladı. Lise yıllarında lisanslı basketbolcu olarak çeşitli takımlarda spor yaptı. Üniversite eğitimi için Makedonya Kiril Metodi Üniversitesi Yüksek Basketbol Antrenörlüğü bölümüne girdi. Öğrencilik yılları zamanında aktif olarak Yugoslavya iç savaşını yaşadı, Yugoslavya'nın birliğini savunan gruplarla birlikte çalıştı. 2000 yılından itibaren aynı zamanda Ulusal Kanal'da çalıştı. Ergenekon kumpası döneminde göz altına alındı ve Türk vatandaşı olmadığı gerekçesiyle sınır dışı edildi. Uzun süre yurt dışında yaşayan Teoman Alili Makedonya'da evlendi ve Türkiye'ye döndü. Yugoslavya Dersleri, Küresel Irkçılığın Kurbanları ve Balkan Hikayeleri isimli yayımlanmış üç kitabı olan Teoman Alili'nin Atatürk'ün Ata Yurdu Kocacık ve Adı Yasaklı Ülke isimli iki belgesel çalışması da bulunmaktadır.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Halk Bank Niğde Sanayi Şubesi Açıldı
Niğde Ata Sanayi’de Halk Bank Şubesi hizmet vermeye başladı.

Haberi Oku