Çiftçilere budama kursu veriliyor

Niğde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile meyve üreticilerine yönelik olarak budama kursları düzenleniyor. Düzenlenen kurslara Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden katılan teknik ekip de destek sağlayacak.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile açılan Meyve Ağaçlarında Budama Kursu eğitimleri başladı. Gümüşler Kasabasında 20 kursiyerin katıldığı kursta teorik ve uygulamalı olarak toplam 48 saat eğitim verilecek.  Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Mustafa Çınar tarafından eğitim verilen kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verilecek.

Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş, “Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü ve Tarım ve Orman İl müdürlüğümüz işbirliği içerinde gerçekleştirilen budama kursunda çiftçilerimize hem teorik hem de uygulamalı olarak eğitimler verilecek. Niğde bölgede önemli bir meyvecilik bölgesi, Teknik anlamda bu işin yapılması için çiftçilerin eğitimine büyük önem verdiklerini söyledi.

Budamanın meyvecilik sektöründe uygulanan en önemli işlerin başında geldiğini kaydeden Baş, verim ve kalitenin artırılmasının ilk şartının uygun zamanda doğru yapılacak budama olduğunu söyledi. 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vekil Uzkurt: Bu Millet Netenyahu'nun Kime...
Ak Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt Türkiye Büyük Millet Meclisinde Ak Parti grubu adına,...

Haberi Oku