'Çevre ve Su' bilinçlendirme tırı Niğde'de

"Temiz Su, Yeşil Vatan" sloganıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlattığı Samsun'dan yola çıkan tır, Cumhuriyet Meydanı'na konuşlandırıldı. İçindeki eğitim materyalleriyle çocuklara suyun öneminin anlatıldığı tır ziyarete açıldı.

Açılışa Vali Yılmaz Şimşek, AK Parti Niğde Milletvekili Yavuz Ergun, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Su Elçileri Derneği Genel Başkanı Özgür Aydıncak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de illeri gezerek çocuklara suyu kirletmeden kullanmaları gerektiğini anlatamaya çalıştıklarını söyledi.

Suyu çok iyi korunması gerektiğini belirten Aydıncak, bu nedenle öğretmenler ve çocuklara eğitimler vermeye devam ettiklerini söyledi.

Yetişkinlere sürekli olarak suyu nasıl kullanmaları gerektiğini anlattıklarını fakat çocuklar kadar olumlu dönüş alamadıklarını ifade eden Dernek Başkanı Özgür Aydıncak, çocuklar yetişkinlerden daha çok suya sahip çıkmaya devam ettiğini söyledi.

İklim değişikliği ve kurallık konularına değinen Aydıncak, şöyle konuştu: " İklim değişikliği Türkiye Cumhuriyeti içerisinde olan bir durum ama kalıcı bir kuraklık yok. Bizler etkileniyoruz, kar yükü yavaş yavaş azalıyor, 20100’ün sonuna doğru deniz seviyesi 2 metre yükselecek ve biz sahil kenarlarına nasıl bir yatırım yaparız onları düşünüyoruz. Kar yükünün erimesinden dolayı oluşacak sorunları ön görüp ona göre akılcı yöntemlerle suyumuzu özenli kullanmaya çalışıyoruz. Bazı dönemlerde kuraklık bahsediliyor ama bu bahsedilen kuraklıklar sanal bilgilerdir. Biz ne yazık ki suyu Dünya’da ve diğer ülkelerde de olduğu gibi yanlış kullanıyoruz. Türkiye’nin su potansiyelinin üçte biri Fırat Dicle Havzası’nda, insan nüfusumuzun üçte biri Marmara Bölgesi’ndedir. Her yıl Eylül ayında İstanbul’da bir kuraklıktan bahsedilmeye başlanıyor. Barajlarımızdaki doluluk oranının düştüğünden bahsediliyor ama bu doğru değil. İstanbul'da sadece fazla nüfus var. Bizlerin artık kaynağa göre planlama yapması gerekiyor. Nüfusa göre planlama yaptığımız zaman sıkıntılar çekebiliyoruz. Suyumuzu hep birlikte koruyalım.

Konuşmaların ardından Aydıncak, çocuklara mobil tırı gezdirdi. Çocuklara suyun tasarruflu ve bilinçli kullanılması yönünde eğitici bilgiler verilen tır, ziyaretçilerini bekliyor.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vekil Uzkurt: Bu Millet Netenyahu'nun Kime...
Ak Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt Türkiye Büyük Millet Meclisinde Ak Parti grubu adına,...

Haberi Oku