Bitkiler gece sulanmalı

Yükselen sıcaklığın bitkilerde su tüketimini arttıracağını bitkiler tarafından tüketilen suyun tekrar toprağa ve bitkiye verilememesi durumunda ürün kalitesi ve veriminde önemli kayıplara yol açacağını dile getiren Baş, sıcaklık, nem, toprak ve bitki çeşidi suya duyulan ihtiyacı belirlemektedir. Yaz kuraklığının belirgin olduğu Niğde ilimizde sulama ihtiyacının da fazla olacağını vurguladı.

Su kaynaklarının etkili kullanılmasının önemine değinen Baş, ilimizde suyun tasarruflu ve ekonomik kullanılması gerektiğini ifade ederek, şu görüşleri aktardı. Bitkilerin ve toprakların korunması için sudan uzaklaştırılmaması gerektiğinin altını çizerek, bitkiye göre basınçlı sulama yönteminin oluşturulması gerektiğini, vahşi yada salma sulama yöntemlerinden tamamen vazgeçilmesi, bitkilerin gece sulanması ve buharlaşmanın azaltılması gerektiğini dile getirerek, güneş ile aşırı ısınan topraklarında yeraltından çıkarılan çok soğuk su ile sulanmasının doğru olmadığını dile getirerek çiftçilere uyarılarda bulundu

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı Vali Cahit Çelik, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

Haberi Oku