Bilgehan Güney DSYB Başkanlığına Aday

Güney iddialı açıklamalarda bulundu. Niğde Merkez Kumluca Mahallesi Muhtarlığını yürüten ve aynı zamanda hayvancılık işletmelerinde faaliyette bulunan ve ilimizin tanınmış simalarından Bilgehan Güney Niğde Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliğine aday olduğunu açıkladı.

Niğde Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliğinin iyi yönetilmediğini belirten Güney, birlik iyi yönetilirse çiftçilerimize faydalı olur dedi. Güney daha sonra sözlerine şöyle devam etti.

‘’Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği maalesef bugüne kadar Niğde de hayvan yetiştiriciliği ile uğraşan çiftçilerimize de yeterli, imkanı sağlamamıştır. Yıllardır benim hayvancılık işiyle uğraştığımı bilen ve çeşitli kademelerde başarılı bir şekilde çalıştığımı söyleyen arkadaşlarım, dostlarım Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliğine aday olmamı istediler ben de çiftçilikle uğraşan eşime, dostuma ve arkadaşlarıma sorarak bu yola çıktım ‘’ dedi. Güney yapacağı faaliyetleri şu şeklide sıraladı. ‘’DSYB kapsamında belirli bölgelerde süt toplama merkezi kurulumunu ve işletmesini sağlamak suretiyle hem tüm üreticilerine sütün eşit ve değerinde satışını sağlamış olup üyelerin üst düzeyde desteklemeden faydalanmasını sağlayacağız. Güney hizmetlerimizden birisi de tüm çiftçilik yapan üyelerimize de DSYB olarak tarlalarının sürülmesinde, yonca balyalarının yapılmasında, sılajlık mısırlarının biçilmesinde ve paketlenmesinde saman balyalarının alımında ve kaliteli ithal gebe düve alımlarında tüm üyelerimize eşit ve hakkaniyetli bir şekilde hizmet vermeyi kendime bir borç biliyorum’’ dedi.

Güney, ‘’biz birkaç belirli kişilerin hizmetinde olmayacağız. Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği olarak tüm ekipman ve aletlerimizle tüm üyelerimize program çerçevesi içerisinde adil bir şekilde hizmet vermeyi kendime bir borç bildim ve bu görevi layıkıyla yapacağıma söz veriyorum’’ dedi.

Güney, ‘’projelerimizden biri de DSYB olarak deneyimli veteriner hekimleri alarak üyelerimize daha iyi hizmet vereceklerini ifade etti.

‘’Projelerimizden bir tanesi de birliğin çatısı altında deneyimli ve tecrübeli Zooteknist alınarak üreticilerimizin, hayvanlarının rasyon ayarlama işlerine bakılmasını sağlayacağız’’ dedi. Güney, Niğde Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği olarak en yüksek değerde ve kalitesini yükselterek daha fazla gelir elde etmesini sağlayacağız dedi. Burada çok önemli bir konuya değinmek istediğini söyledi. ‘’Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üyelerimizin en büyük sıkıntıları, üyelik aidatlarının çok yüksek olması ve buzağa küpe desteklenmelerini tam alamadıkları dikkatimi çekti. İnşallah geldiğimiz de ilk buzağa küpe desteklemelerininden faydalanmalarını sağlayacağız’’ dedi. Güney son sözlerinde şunu söyledi ‘’inşallah ben ve yönetimim geldiğimizde hayvancılık bizim zamanımızda daha cazip hale gelecek ve yetiştiricilik bizim zamanımızda daha kolay sorunları halledilmiş olacak dedi. Niğde İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği inşallah ben ve yönetimimle beraber kurumsal bir birlik olarak hizmet verecektir. Aday Güney sözlerini şöyle bitirdi. Adaylık sürecimizin Niğdemize, birliğimize ve çiftçilerimize hayırlar getirmesini diliyorum’’ dedi.(Adnan Çelebi)


 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku