Bakan Koca'dan Ulukışla'ya müjdeler

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Niğde’ye geldi. Sağlık Bakanı Koca ilk olarak Niğde Valiliğini ziyaret etti. Valilik ziyaretinin ardından Bakan Koca, Yeni çarşıda esnaf ziyaretinde bulundu, vatandaşlarla sohbet etti. Bakan koca yaptığı açıklamada: “ 2002 yılından bugüne toplam 30 sağlık tesisi yatırımını tamamladık. 400 yataklı Niğde Eğitim Araştırma Hastanemizin inşaatına hızla devam ediyoruz. 2023 yılında güçlü teknolojik alt yapısıyla modern bir hastanemizi Niğdeli hemşerilerimizin hizmetine sunmuş olacağız. Ulukışla Toplum Sağlığı ve Aile Sağlığı Merkezi inşaatımızı bu ay sonunda tamamlıyoruz. Yatırım programımızda bulunan, 250 yataklı Bor Fizik Tedavi hastanemizin projelerini tamamlayarak 27 Ocak 2023 günü ihalesini yapacağız. Ayrıca Niğde Ağız ve Diş Hastanemizin proje çalışmalarında sona geldik. Bunun ihalesini de aynı tarihte, 27 Ocakta yapacağız. Çamardı İlçe Hastanemizin arsasını belirledik. Proje ihalesini yaptık. Önümüzdeki şubat ayında inşaat ihalesini yapacağız. Aile sağlığı merkezi, Toplum sağlığı merkezi gibi, birçok birinci basamak sağlık yatırımlarının da, inşaasına, projelendirilmesine, planlamasına, devam ediyoruz. Bu yatırımlarımızla birlikte, Niğde’mizin sağlık altyapısını daha da güçlendirmiş ve vatandaşlarımıza daha iyi şartlarda hizmet vermiş olacağız” dedi

85 BİN AÇIKTAN ATAMA YAPILACAK

SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, 85 bin açıktan atama yapılacağını ilan ettiklerini belirterek, "İlk etabı olarak 31 bin 317 kişinin alımı için kılavuz yayınlamak üzere önümüzdeki hafta ÖSYM'ye gönderiyoruz. 11 bin 317 sürekli işçi alımı için de İŞKUR'a listelerimizi gönderiyoruz. Toplamda ilk etapta 42 bin 500 kişi alacağız. Mülakat yapmaksızın doğrudan atama yapacağız. Hemen ardından ikinci etap ilana çıkılacak" dedi.
Koca, 'Türkiye Yüzyılı' çerçevesinde sağlık turizminde 'Health Türkiye' çatı markasıyla ülkeyi küresel sağlık üssü haline getirme hedeflerinin olduğunu kaydetti. Koca, "Sağlık alanındaki gelişme ivmemiz, sadece halkımızın en nitelikli sağlık hizmetlerine erişimini sağlamakla kalmadı, bizi sağlıkta küresel bir aktör konumuna da taşıdı. Bugün Türkiye, insanına en geniş kapsayıcılıkta ve en kolay şekilde erişebildiği, en nitelikli sağlık hizmetini sunabilen ender ülkelerden birisi haline geldi. Pandeminin etkisinde geçen son 3 yılda birçok gelişmiş ülkenin sağlık sistemleri felç olurken, dimdik ayakta duran sağlık sistemimiz, başarının sağlam temeller üzerinde yükseldiğini gösterdi. Başlattığımız 'Beyaz Reform' sayesinde sistemimiz daha güçlü olacaktır. Sonuçlarının kısa zamanda vatandaşlarımıza yansıyacağına inanıyorum" diye konuştu.
Personel alımıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Bakan Koca, "85 bin açıktan atama yapacağımızı ilan etmiştik. İlk etabı olarak 31 bin 317 kişinin alımı için kılavuz yayınlamak üzere önümüzdeki hafta ÖSYM'ye gönderiyoruz. 11 bin 317 sürekli işçi alımı için de İŞKUR'a listelerimizi gönderiyoruz. Toplamda ilk etapta 42 bin 500 kişi alacağız. Mülakat yapmaksızın doğrudan atama yapacağız. Hemen ardından ikinci etap ilana çıkılacak. Ayrıca kurum içi ve açıktan 4 bin 924 sözleşmeli atama çalışmalarımız sürüyor. En geç ocak ayında ilana çıkacağız” dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Halk Bank Niğde Sanayi Şubesi Açıldı
Niğde Ata Sanayi’de Halk Bank Şubesi hizmet vermeye başladı.

Haberi Oku