Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı Yapıldı

Düzenlenen Bağımlık İle Mücadele Çalıştayı programına  Niğde Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar, Niğde Belediye Başkanı Yardımcısı Ahmet Taciroğlu, Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Koray Okur, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı Albay Nihat Özkök, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Selman Durmaz ve davetliler katıldı.

Düzenlenen çalıştay da konuşan Niğde Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar, bağımlılığın her türlüsüne karşı devletin bütün imkanlarını seferber ettiklerini söyledi.

Bağımlılık sigara, tütün, alkol, kumar, uyuşturucu madde ve teknoloji bağımlılığı olarak tanımlanıyor  diyen Vali yardımcısı Türkdamar, ‘‘Emniyet ve jandarma ekiplerinin devlet kurumlarımızla birlikte bu bağımlılıklarla mücadelesi sürüyor öncesinden de ama bu çalıştaylarla 5 yıldır yürütüyoruz. Daha çok güvenlik güçlerinin uyuşturucunun arzına karşı mücadelesi vardı. Kurum ve kurullarla şu anda aynen bir seferberlik gibi devlet tüm imkan ve kabiliyetleriyle mücadele ediyor. Okullarda nasıl mücadele edileceği rehber öğretmenler eğitildi. Nasıl bir yol haritası izleneceği belirlendi. Mesela spor müdürlüğü konferanslarla yurtlarda gençleri en azında farkındalık oluşturmak için çalışıyor. Hepimiz büyük mesafe aldık. Mücadelemiz devletimizin bütün kurumlarıyla sürecek" diye konuştu.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Bayraktar, düzenlenen programda kurumların nasıl bir yol haritası izleyeceği ile ilgili olarak sunum gerçekleştirdi.

Niğde Valiliği ile İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen çalıştay kapsamında, zararlı maddelere karşı bağımlılığa karşı mücadele konuları ele alındı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı Vali Cahit Çelik, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

Haberi Oku