Atatürk'ün Niğde'ye Gelişinin 87'nci Yıl Dönümü Kutlandı

Törene, AK Parti Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, Adalet Komisyonu başkanı Ömer Dadal, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, İl jandarma Komutanı Kıdemli Albay Garip Gümüş, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, AK Parti Niğde İl Başkanı Ömer Kılıç, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, siyasi partilerin temsilcileri, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtına çelenk konularak başlanan törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğdelilerin "Onur Günü" olarak adlandırdıkları törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

Niğde için gurur vesilesi olan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kente teşriflerinin 87. yıldönümünde bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Özdemir, şunları kaydetti:

"Mustafa Kemal Atatürk vizyonu, cesareti ve kararlılığı ile bizlere çağdaş ve demokratik bir Türkiye bırakan, tüm dünyaya kuşaklar boyunca örnek olmuş ve olmaya da devam eden büyük lider, eşsiz bir kahramandır. 'Benim Niğde'ye alakam büyüktür ve ben Niğdelileri her zaman sevmişimdir' diyen Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk 5 Şubat 1934'de ilimizi ziyaret etmişler Niğde’mizi şereflendirmişlerdir. Atatürk’ün sevgi ve takdirlerine mazhar olan Niğde halkı tarih boyunca barışın, hoşgörünün, sevginin ve kardeşliğin temsilcisi olmuş, onlarca siyaset, kültür, bilim ve devlet adamı yetiştirmiş her daim devletinin yanında olmuştur. Atatürk’ün işaret ettiği ve hedef gösterdiği Muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma doğrultusunda emin adımlarla ilerliyoruz." dedi.

Konuşmanın ardından Niğde Belediyesi tarafından düzenlenen "5 Şubat" konulu şiir yarışmasından dereceye giren 1. Feride Özgü Akpınar, 2. Miray Bilgi, 3. Ahmet Cindemir, 4. Berra Eslem Şimşek, 5. Bengisu Baş'a ödül verildi.

Valilik bahçesinde devam eden etkinlikler kapsamında, Vali Şimşek ve Başkan Özdemir, valilik şeref defterini imzaladı, ve Niğde Belediyesi tarafından düzenlenen "Atatürk" fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku