Alaca Ultra ve Karasay Sky Maratonu Aladağlar Milli Parkı'nda Gerçekleştirildi!

Niğde’ye Bağlı Çamardı İlçesi’nde bulunan Aladağlar Milli Parkın’da gerçekleştirilen maratonda dağcılar kıyasıya yarıştı.

Alaca Ultra Sky Maratonu (Dağ koşusu) Çamardı'da gerçekleştirildi. Niğde, Kayseri ve Adana illeri sınırları içerisinde yer alan Aladağlar Milli Parkı'nda, 3756 metre yüksekliğindeki Demirkazık Dağı'nın çevresinde koşulan, 50 kilometre ve üzeri uzunluğunda 4 600 metre tırmanış içeren dağ patika koşusuna 35 dağ sporcusu katıldı.

Maratonun Alaca Ultra Sky Maratonu 14 Ağustos 2021 tarihinde saat 04:00'te Demirkazık Köyü'nde başladı. Maratona katılan sporcuların belirlenen parkuru 16 saat içerisinde tamamlamaları ile gerçekleşen Alaca Ultra Sky Maratonunun birincisi Ankara Büyükşehir Egospor’dan Kemal Kukul oldu.

Karasay Sky Maratonu; yine aynı güzergahta 3756 m yüksekliğindeki Demirkazık Dağının çevresinde koşulan, 29 kilometre uzunluğunda 2 400 metre tırmanış içeren dağ patika koşusu da 14 Ağustos 2021 tarihinde saat 04:00'te Demirkazık Köyü'nde 40 sporcunun katılımıyla yapıldı. Bu parkura katılan sporcuların parkuru 10 saatte tamamladı. Karasay Sky Maratonu’nun birincisi Stunner Runners klübünden Amir Ahmadbeigi oldu.

Aladağlar Milli parkında iki etap olarak gerçekleştirilen maratonlarda Çamardı Jandarması ve Niğde AFAD ekipleri de hazır bulundu.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı Vali Cahit Çelik, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

Haberi Oku