60 yıldır 30 metrekarelik dükkanında saat tamiri yapıyor.

7 yaşından kentteki bir saat tamircisinin yanında çırak olarak mesleği öğrenen Evirgen, mesleğini kentte ilk günkü heyecanla sürdürüyor. 60 yıldır saat tamirinde kullandığı merceği gözünden, tornavidayı ise elinden düşürmeyen Evirgen, eski zamanlarda saatin çok değerli olduğunu söyledi.

El Hacı Mahmut Caddesindeki dükkanında saat tamir eden Naci Evirgen, "7 yaşından beri bu mesleği yapıyorum. 2022 yılındayız, artık bu meslek bitti. O zaman mekanik vardı, şimdi elektronik saatler var.

Eskiden güçle ayarlanan saat, artık teknoloji ile pil ile çalışıyor. Saat bizim zamanımızda çok kıymetliydi. Eskiden insanlar kolundaki saati de göstererek fotoğraf çektirirdi ve bunu fotoğrafında ölümsüzleştirilirdi. Eskiden saati olan kişi de arabası olan gibi kıymetliydi. Ama şimdi kıyafete göre saat çıktı, insanlar her kıyafete uygun saat alıp kullanabiliyor" dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Halk Bank Niğde Sanayi Şubesi Açıldı
Niğde Ata Sanayi’de Halk Bank Şubesi hizmet vermeye başladı.

Haberi Oku