53 ülkeden 115 sanatçının 145 eseri Niğde'de sergilenecek

Niğde’de her yıl farklı bir temayla düzenlenen ve dünya çapında tanınmış onlarca sanatçının eserlerinin sergilendiği “Sanat Sarsıntısı” resim sergisi, bu yıl 11’inci kez alıyor.

6 MAYIS’TA AÇILIYOR

Niğde Belediyesi’nin Niğde Uluslararası Sanatçılar Topluluğu ile birlikte düzenlediği ve ressam Safe Büte’nin öncülüğünde gerçekleştirilecek olan “Su ve Ekmek Herkese Yeter, Gezegenine Sahip Çık” temalı resim sergisinin açılışı, 6 Mayıs Cumartesi günü saat 14.30’da Belediye Sanat Galerisi’nde yapılacak.

PANAMA KÜLTÜR ATEŞESİ AÇILIŞA GELİYOR

10 gün süreyle açık kalacak olan sergide 53 ülkeden 115 sanatçının 145 eseri yer alacak. Panama Kültür ve Ticaret Ataşesi Christine Brostella’nın eşi ile birlikte katılacağı açılış töreninde Panama’dan 3, İngiltere’den 1 ve Türkiye’den de 5 sanatçı hazır bulunacak.

BAŞKAN ÖZDEMİR’DEN SANATSEVERLERE DAVET

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Belediye Sanat Galerisi olarak düzenledikleri Eski Ermeni Kilisesi’ndeki uluslararası resim sergisine tüm sanatseverleri davet etti.

REKOR KATILIM

Geçtiğimiz yıllara nazaran hem katılımcı ülke sayısı hem de eser sayısının büyük oranda arttığına dikkat çeken Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Geçtiğimiz yıl ‘savaya hayır’ temasıyla 42 ülkeden 75 eserin yer aldığı sergi bu yıl 53 ülkeden 115 sanatçıya ait 145 eser ile açılacak. Dünyaya global bir bakış açışıyla sahip çıkılması gerektiğinin önemine vurgu yapılacak olan sergimiz, katılımcı ülke sayısının fazlalığı ve farklılığı bakımından da bir rekora imza açacak. Bu anlamda, sergimize olan ilginin her geçen yıl artıyor olmasından da memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Serginin kentin sanat hayatına önemli katkı sunduğuna da vurgu yapan Belediye Başkanı Özdemir, “Niğde’mizin sosyal, kültürel ve sanatsal açıdan daha çok gelişmesi için çaba gösteriyoruz. Bu tür etkinliklere de özel önem veriyoruz” diye konuştu.(Niğde Belediyesi)


 

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı Vali Cahit Çelik, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

Haberi Oku