280 derece sıcaklık karşısında oruç tutuyorlar

Ramazan ayında yoğun bir mesai harcayan fırıncılar, sıcaklara aldırış etmeden oruçlarını tutuyor ve halkın ekmek ihtiyaçlarını gideriyor. Gün içerisinde gelen siparişleri iftara saatler kala yetiştirmeye çalışan fırıncılar, hem oruçlu hem de yoğun bir mesaiyle, tüm zorluklara rağmen Ramazan ayının zahmeti yanında rahmetinin daha bol olduğunu belirttiler.

Ramazan ayının zahmetinin yanında rahmetinin daha çok olduğunu dile getiren 20 yıllık fırıncı Mehmet Sivridağ; “ Çocukluğumdan beridir bu işi yapıyorum. Her yıl oruç farklı aylara, farklı mevsimlere denk geliyor. Birkaç yıldır da yaz ayına denk geliyor. Günde normalde 4 veya 5 litre su içerdik Ramazan‘dan önce, ama şimdi oruçluyuz su içemiyoruz. Rabbim yine de yardım ediyor. Ramazan ayı, bereket ayıdır. Özelikle fırıncılar için. Ramazan başlamadan önce sabah 05.00'te işe başlıyorduk, akşam 19-20.00'ye kadar. Ramazan geldi bereketiyle geldi” dedi.

Ramazan ayında, fırın ateşinin yanında çalışmanın zor olduğunu ve tüm bu zorluklara rağmen oruçlarını tutuğunu söyleyen Sivridağ "Fırın ortamı sıcaktır, hele oruçluyken daha bir zor oluyor. Ama Rabbim bu mübarek ayın hürmetine bize lütufta bulunuyor, oruç tutmakta pek zorlanmıyoruz. 'Ramazan ayında oruç tutmak zordur' diyorlar, bence zor değil çünkü Rabbim yardım ediyor. Müslümanların Ramazan ayı mübarek olsun. Fırının bu sıcaklığına rağmen oruç tutuyoruz. Oruç tutmayanlar için buradan sesleniyorum havalar serin, Allah (c.c.) kolaylık veriyor, oruçlarınızı tutun." şeklinde oruç tutmayanlara tavsiyelerde bulundu.

İftar saatinde yoğunluk nedeniyle iftarlarını yaklaşık 10 dakika geç açtıklarını belirten Sivridağ, "İkindiye kadar pek yoğunluk yok, ikindiden sonra ise bayağı yoğun oluyoruz. Akşam iftarına kadar bu yoğunluğumuz devam ediyor. İftar saatine hazırlık için pide, lahmacun ve ekmekleri fırına atıyoruz. İftar saatinde, fırın kalabalık oluyor. Siparişleri yetiştirmeye çalışıyoruz. En çok zorlandığımız da iftar saatleri oluyor. İftardan 5 veya 10 dakika sonra, siparişlerimizi bitirip bizde iftarımızı açıyoruz." Dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku