13 yıldır evlat özlemi çeken Çift Hem Evlat Sahibi, Hem Koruyucu Aile Oldu

13 yıldır evlat özlemi çeken Arısoy çifti, hem korucuyu aile oldu hem bir çocuğu evlatlık edindi. İki kızı olan çift, herkesi koruyucu aile olmaya davet ediyor. Yıllarca tedavi gören ve bir sonuca ulaşamayan çift, evlat edinmek için Niğde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne başvurdu. 3 yıl önce 7 yaşındaki bir kız çocuğuna koruyucu aile olan çift, 5 aylık başka bir kız çocuğunu da evlat edindi.

"Herkes Bu Duyguyu Tatsın"

Baba Hasan Hüseyin Arısoy, eşiyle beraber koruyucu aile olma sürecini şöyle anlattı: “Evlat edinme isteği sürekli içimizde vardı. Biraz geç kaldığımızı düşünüyoruz. Biz önce evlat edinmeye karar vermiştik. Daha sonra işte bir deneme aşaması yapalım dedik. 'Acaba alışır mıyız, ısınır mıyız?' diye. Evlat sırası beklerken koruyucu aile sırasına da yazıldık. Koruyucu aile olarak daha önce sıramız çıktı. Ama işte dediğimiz gibi o tadı gördükten sonra çok şükür fazla vakit geçmeden evlat edinme sıramız da çıktı. Şu anda çocukların ikisiyle de mutluyuz. İsterim herkes böyle bir duyguyu tatsın. Yaklaşık 3 senedir bizimle. Onun koruyucu ailesi olarak bakıyoruz, diğer süreçleri devam ediyor. İşte inşallah yakın zamanda nasip olursa onu da üzerimize alabiliriz. Tek temennimiz bu. Çünkü aileden biri oldu. Arkasından da Rana için başvurumuzu yaptık. Şimdi de 4 aydır bizim yanımızda” dedi.

"Bize Nefes, Evimize Işık Oldular"

Biyolojik çocuğu olmadığı için Niğde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü aracılığıyla anne olmaya karar veren Zehra Arısoy ise, "13 senelik evliyiz. Benim hep hayalimdi koruyucu aile olmak. Sonra evlat edinmekti. Sonra kararımızı verdik. Evlat edinmeye ve koruyucu aile olmaya ikisine birden başvurduk. Önce büyük kızım, sonra da evlat edindiğim kızım geldi. Şu an 5 aylık. Çok şükür onu nüfusumuza geçirdik. Soy ismimizi verdik. Ailelerimiz dersen çok aşırı düşkünler çocuklara. Görmeden duramıyorlar. Kuzenleri olsun yine öyle. Benim ailem olsun yine öyle. Çocuklar bizim için çok değerli. İyi ki de almışız diyoruz. İlk anneliği ilk mutluluğu koruyucusu olduğum kızımla yaşadım. Liseden beri hep yardım etmek istemiştim. Özellikle Filistin'deki çocuklara sahip çıkmak, Irak'taki onun gibi daha birçok İslam ülkesindeki çocuklara sahip çıkmak gibi düşüncelerim vardı. Çok şükür iyi ki de almışız. Hayatımıza can oldular bize nefes, evimize ışık oldular" dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku