112 Acil Çağrı Merkezi'ne Gelen Çağrıların Yüzde 45'i Asılsız

Niğde 112 Çağrı Merkezi Müdürü İzzet Gebelek, 2003 yılından beri tek çağrı numarası ile 112 Çağrı Merkezinin hizmet vermeye başlandığını ve 2022 yılının ilk altı ayı içerisinde 211 bin 754 adet çağrı geldiğini ve gelen çağrıların yüzde 45’ini asılsız yani gereksiz çağrıların oluşturduğunu ifade etti.

ÇAĞRILARIN YÜZDE 45’İ GEREKSİZ ÇAĞRI

Gereksiz aramaların hattı meşgul ettiği için acil vakalara ulaşımı engellediğine dikkat çeken Gebelek, "Niğde 112 Acil Çağrı Merkezine 2022 yılının Ocak ayından Haziran ayı sonuna kadar 211 bin 754 çağrı geldi. Bu çağrıların 115 bin 726’sı gerçek çağrı, 96 bin 28 adet çağrı ise gereksiz, asılsız çağrıdır. 112 acil çağrı merkezine gelen çağrıların yüzde 45’i de gereksiz aramalardır. Yani Gereksiz aramalar, hattı meşgul ettiği için acil vakalara ulaşımı engellemektedir. Asılsız ve hakaret içeren çağrılar için suç duyurusunda bulunulmaktadır. Bu kişiler hakkında kabahatler kanununa göre idari para cezası uygulanmaktadır” dedi.

32 KİŞİYE İDARİ PARA CEZASI KESİLDİ

112Acil çağrı merkezini gereksiz yere meşgul eden 32 kişiye idari para cezası kesildiğini belirten Gebelek; “112 Acil Çağrı Merkezimizi gereksiz meşgul edenler hakkında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna gerekli başvurular yapılarak bu kişilerin kimlikleri tespit edilerek, mevcut adreslerine 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 42/A maddesi doğrultusunda 2022 yılının ilk altı ayı içerisinde 32 kişiye toplamda 18 bin 513 TL TL. İdari para cezası uygulanmıştır” dedi.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı Vali Cahit Çelik, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

Haberi Oku