NİĞDE DERNEKLERİ KONFEDERASYONU KURULDU

Niğde’nin yıllardır bir türlü oluşturulamayan Niğdelilik ve hemşehricilik bilincinin oluşturulması, Niğdeli Sivil Toplum Kuruluşları arasında birlikteliği sağlamak, dünyanın ve Türkiye’nin her yerindeki Niğdelilerin sorunlarıyla ilgilenmek, kurulmuş ve kurulacak olan aynı amaçlı federasyon ve dernekleri bir çatı altında toplamak, güçlü Niğde lobisini oluşturmak amacıyla Niğde Dernekler Konfederasyonu Ankara’da kuruldu. 
NİĞDELİLER TEK ÇATI ALTINDA 
Niğde dernek, vakıf ve federasyonlar arasında birlik ve beraberliği sağlamak Niğdelilerin dert ve sorunlarına çözüm üretmek amacıyla genel merkezi Ankara’da olan Tüm Niğde Dernekleri Konfederasyonu 5 Niğde Dernekleri Federasyonu ve 47 Niğdeli Derneğin katılımıyla oluşturuldu. İlk genel kurul toplantısını yapan konfederasyonun genel başkanlığına Mehmet Avşar getirildi. 
ORTAK PAYDAMIZ NİĞDE
Niğde Dernekler Konfederasyonunun kurucu Genel Başkanı Mehmet Avşar, konfederasyonun 5 federasyon ve 47 derneğin katılımıyla tüm Niğde derneklerini ve Niğdelileri tek çatı altında birleştirmek amacıyla kurulduğunu ve çalışmalara başladıklarını belirtti. 
Kurucu Başkan Avşar, “Bu güne kadar bir türlü gerçekleştiremediğimiz Niğdelilik ve hemşehricilik bilinci ile güçlü Niğde Lobisinin oluşturulması için konfederasyonumuzu kurmanın heyecanını yaşıyoruz. Tüm Türkiye’de ki Niğde Federasyon ve derneklerinin eksikliği olan bir durumda bir üst çatının bulunmamasıydı. Bu açıdan çok mutluyuz. Kurucu derneklerin dışında bütün derneklerimizle bu çatı altında bir araya geleceğiz inşallah. 
Konfederasyon olarak en büyük önceliğimiz Niğdeli gençlerimizin çocuklarımızın eğitimlerine katkı sunmak. Türkiye’nin neresinde olursa olsun yükseköğretim gören öğrencilerimizin bütün ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli gayreti göstereceğiz. Ayrıca kadınlarımıza yönelik yapacağımız çalışma ve projelerle kadınlarımızın aile ekonomisine katsı sunmaları ve daha çok sosyal hayatta yer alabilmeleri için çalışmalar yapacağız.
Konfederasyonumuzun diğer önemli bir amacı da oda Türkiye’de ve dünyanın her yerinde yaşayan hemşehrilerimizle daha iyi kaynaşmak ve hem şehrimizin temsiliyeti, hem kültürümüzün sürdürebilirliği, hem de ciddi bir STK gücünü ortaya koymaktır. Bu başlangıç hepimize ciddi bir heyecan vermektedir” dedi. 
SORUMLULUĞUMUZU BİLİYORUZ
Niğdeli olmanın misyon ve sorumluluğunu bildiklerini ve buna göre hareket edeceklerini belirten Başkan Avşar, “Dernekleri bir araya getirmek, Niğdelilerin sorunlarıyla ilgilenmek adına yola çıktık. Türkiye’nin her yerinde kurulu ve halen faaliyetlerini başarıyla sürdüren Niğde Federasyonlarımızı ve derneklerimiz tek çatı altında toplayarak hem sosyal hem kültürel hem de ekonomik açıdan daha güçlü bir dayanışma örgütü oluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 
Niğde Dernekleri Konfederasyonu bugün çok daha farklı bir misyon ve önem taşımaktadır. Türkiye’nin İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa başta olmak üzere, yöresinde kökeni ve doğum yeri itibariyle Niğdeliler yoğun bir nüfusa sahiptir. Bu durum aynı zamanda en çok göç eren iller arasında Niğde’nin de olduğunu göstermektedir. Sorumluluğumuz sadece doğduğumuz yaşadığımız topraklar için komple sorumluluk almaktadır” şeklinde konuştu. 
NİĞDE’Yİ SEVEN HERKESİ BEKLİYORUZ
Niğde tarihi, kültürü ve geçmişiyle medeniyetlere ev sahipliği yapmış, nice kahramanlar çıkarmış kadim bir şehirdir diyen Başkan Avşar, “Niğdeli olmanın başka bir sorumluluğu ve misyonu olduğuna inanıyoruz. Niğde toprağında doymuş, Niğde’nin suyunu içmiş her hemşehrilerimiz her şeyin en iyisini hak ediyorlar. Bizim amacımız ortak paydamız Niğde. Niğde Dernekler Konfederasyonu’muz hiçbir ayrım gözetmeksizin nerede yaşıyor olursa olsun Tüm Niğdeli hemşehrilerimizi kucaklamanın merkezi olacaktır. Bu vesile ile yıllardır eksik kalan yönümüz olan Niğdelilik bilincinin oluşması için Türkiye’nin her yerinde kurulmuş, bütün Niğde Federasyonlarımızı ve derneklerimizi aramıza katılmaya davet ediyoruz. Niğde için ortak akıl, ortak hareket ederek ilimizi hak ettiği konuma getirmek için yılmadan yorulmadan çalışacağız. Niğde’yi seven Niğde için benimde bir sözüm var diyen bütün hemşerilerimizi konfederasyonumuza bekliyoruz. Bizim tek amacıyla Konfederasyonumuzun ilimize, tüm Niğdelilere ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, konfederasyonumuzun kuruluş sürecinde bizlere destek veren tüm federasyon başkanlarımıza, dernek başkanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. 
ÖZKAYNAK: NİĞDE İÇİN BÜYÜK BİR ADIM
Niğde Dernekleri Konfederasyonu Genel Sekreteri Dünya İşitme Engelliler ve Engelliler Federasyonu Genel Başkanı Hürriyet Cemal Özkaymak, konfederasyonun kurulmasının Niğde adına büyük bir adım olduğunu belirterek, “Niğde Dernekleri Konfederasyonu hiçbir ayrım yapmadan, kimseyi ötekileştirmeden bütün Niğdelileri bir araya getirecek olan bir oluşumdur. Konfederasyon olarak hiçbir siyasi görüş ve düşünceden uzak olarak Niğde ortak paydasında çalışmalar yapacağız. Niğde’mizin her alanda tanıtılması, ilimizin gelişimine katkı sunmak adına elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Konfederasyonumuzun ilimiz, ülkemiz ve hemşerilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 
KONFEDERASYON YÖNETİMİ OLUŞTURULDU
Tüm Niğde Dernekleri Konfederasyonu Yönetimi şu isimlerden oluştu;
Genel Başkan Mehmet Avşar (Sendikacı)
Genel Sekreter Hürriyet Cemal Özkaynak (Dünya İşitme Engelliler ve Engelliler Federasyonu Genel Başkanı)
Genel Başkan Yardımcısı Hasan Gallenkuş (EGE Bölgesi Niğdeli Dernekleri Federasyonu Başkanı)
Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Nebili (Körfez Niğdeliler Dernekler Federasyonu Başkanı
Ramazan Demir Marmara Dernekler Federasyonu Başkanı)
Genel Başkan Yardımcısı Necip Daş (Bursa Niğdeliler Dernekler Federasyonu Başkanı)
Genel Başkan Yardımcısı İbiş Öztürk (Sincan Atık Yönetimi ve Geri Dönüşümcüler Kooperatifi Başkanı İş insanı)
Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ünlüer (Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzmanı)
Genel Başkan Yardımcısı Aydın Zengin (Bor-Der Yönetim Kurulu Üyesi – Seyahat Acentecisi)
Genel Başkan Yardımcısı Bülent Köse (Hazine ve Maliye Bakanlığı İdari İşler Müdürlüğü Şefi)
Genel Başkan Yardımcısı(Sayman) Ekrem Yavuz (Aile Sosyal ve Politikalar Bakanlığı Ankara İl Müdür Yardımcısı – Önceki dönem Memur-Sen ve Sağıl-Sen Sendikası Genel Başkan Yardımcısı)

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku